Udvarok megvilágítása napelemes rendszerrel

Vannak olyan helyzetek, amikor a kültéri világítás nem oldható meg, vagy esetleg csak körülményesen kivitelezhető a hálózati villamos energia által, akkor rendkívül jó megoldást biztosítanak a napelemes, akkumulátoros, LED fényforrást használó lámpák. Ilyen remek lámpa például a magyar fejlesztésű és gyártású napelemes kandeláber, ami a hazai környezeti adottságokra lett tervezve, kifejlesztve.

[wp_ad_camp_1]

Van úgy, hogy a hálózat kiépítése magas költséggel járna, esetleg a terület megbontása akadályokba ütközik vagy például rendezvények miatt, mint nyáron a kerti partik, ideiglenes világítási igény szükségeltetik, ilyenkor nem érdemes nagyobb beruházásba fektetni. Mindezen esetekben kiváló megoldást nyújt a speciálisan kialakított, a magyarországi időjárási viszonyokhoz méretezett napelemes, illetve akkumulátoros kandeláber.

A működéséhez nincs szükség mindig intenzív napsütésre, tehát nem csak nyáron alkalmazható, a téli, sötétebb hónapokban is folyamatosan működtethető a fényforrás, ugyanis az alkalmazott napelem speciálisan kialakított érdes üvegfelülete az oldalról érkező, szórt fényt is bevezeti a cella felszínére.

Kert világítása napelemes rendszerrel
Kert világítása napelemes rendszerrel

A lámpa akkumulátora a föld alatt egy méter mélyen található, ami további előnyöket biztosít, hiszen így a hőmérséklet ingadozása nem befolyásolja a lámpa kapacitását és annak élettartamát. A világítás automatikusan működik, tehát sötétedéskor magától kapcsol be a lámpa és azonnal maximális fényerővel működik mindenféle vibrálás és villódzás nélkül. További előnyei közé tartozik, hogy a rendszer mozgásérzékelővel is bővíthető, ebből adódóan biztonsági funkciókat is elláthat.

A lámpa továbbá remekül megfelel minden kertben, udvarban hiszen élettartama nem kevesebb, mint minimum 15 év folyamatos működés, valamint teljesen független a villamos energia hálózattól, mindig működőképes.