Túlélési tippek friss végzősöknek a munkahelyen

Sok új diplomás számára óriási kulturális sokk az iskolából a munkahelyre költözés. Egy olyan környezetből, ahol mindenki egyidős egymással és ugyanolyan szemléletű, hirtelen változatos társadalmi környezetbe kerülnek, ahol minden korosztályú és különböző háttérrel rendelkező emberek vannak jelen.

Egy új munka megtanulása, a munkahely társadalmi létrájának elsajátítása, és általában az üzleti etikett megállapításának megkísérlése elég frusztráló lehet az új munkavállalók számára. A mai diplomások hozzászoktak a technológia gyors üteméhez, és ez bizonyos értelemben alacsony toleranciát alakított ki a várakozási hajlandósággal szemben. De sajnos az üzlet nagy kerekei nem mozognak ilyen gyorsan, és néha egyszerűen nincs lehetőség. Vegyünk egy mély lélegzetet. Meg fog történni, de nem feltétlenül az ÖN idővonalán. Nagy dolgok várnak azokra, akik várnak! A modornak van jelentősége, és azoknak, akik erőfeszítéseket tettek, hogy segítsenek másoknak, lesznek lehetőségeik. Ez messzemenő hatással lehet a karrierjére. Azok az egyének, akik a legnagyobb támogatóitokká válnak, olyan ajtókat nyithatnak meg, amelyeket el sem tud képzelni…most és a jövőben is.

Nem tetszik a munka, amit csinál? Nem elég a fizetés? Ezután fejlessze átvihető készségeit, és alakítsa át őket egy új munkára, ahol élvezni fogja, amit csinál. Nem azt mondjuk, hogy félnie kell munkatársaitól, de tudnia kell, hogy az irodai politikai környezet hasonló módon játszódhat le, mint a társadalmi klikkek az iskolába, súlyosabb következményekkel. Kerülje a pletykálkodást, és gondosan válassza ki szavait. Amíg nem ismeri pontosan az irodában tartózkodó személyeket, tartsa meg magának a pletykákat. A pletykáknak soha nincs helye a munkahelyen, de előfordulnak sajnos, és az a személy, akiben megbízott, ugyanolyan könnyen megfordulhat, és hátba szúrhat. Tartsa meg saját tanácsát magának.