Tudnivalók a kiskereskedelmi vezető karrierjéről

Ha már úton van a kiskereskedelmi menedzserré válás felé, vagy egyszerűen csak fontolgatja, íme néhány fontos és érdekes dolog, amelyet fontolóra kell vennie a kiskereskedelmi vezetői karrier megkezdése előtt.

[wp_ad_camp_1]

A kiskereskedelmi menedzserek mindent felügyelnek, ami az üzlet működését lehetővé teszi, a kulisszák mögötti funkcióktól (például vásárlás, készlet és merchandising) az értékesítési szintig (például értékesítés és ügyfélszolgálat). Néhány általános feladat, amelyet várhatóan a kiskereskedelmi vezetői karrierje során fog teljesíteni: a piaci trendek elemzése és a versenytársak kutatása, az értékesítési adatok figyelemmel kísérése és a jövőbeli értékesítési mennyiségek előrejelzése, valamint az értékesítési kvóták teljesítése. A kiskereskedelemben való elhelyezkedés egyik legfontosabb tényezője a tapasztalat. Tehát készüljön fel arra, hogy egy belépő szintű munkába lép, és szánjon időt arra, hogy megtanulja a kiskereskedelem minden aspektusát, miközben a kívánt pozícióba lép.

Sok kiskereskedelmi menedzser az értékesítési szinttől kezdve elérte a pozícióját, de ha diplomája van, könnyebb feladatot adni neki. Legtöbben az ügyvezetés alapszakával rendelkeznek, néhányuk pedig még MBA-val is rendelkezik. A diplomával nem rendelkezők számára a belső képzési és fejlesztési programok segítenek előremozdulni. Ahogy növekszik a karrierje során, általában nagyobb üzletekbe költözik a nagyobb piacokon, vagy a területi vagy regionális vezetésbe költözhet. A kiskereskedelem jellege miatt ezek a pozíciók ritkán vannak ugyanabban a városban. A kiskereskedelemben elért sikert pusztán az eladások és a profit számában mérik. Az Ön feladata az lesz, hogy javítsa a kereskedelmi teljesítményt az ügyfelek igényeinek kielégítésével, a termék forgalmának növelésével és a jövedelmezőség maximalizálásával. Bár vannak más szempontok is, a kártérítés nagymértékben függ az ilyen típusú intézkedésektől.