Trükkök a gyors elalváshoz

A világon rengeteg embert érint az alvászavar, amely igen zavaró, hiszen az órákon át való forgolódás reggelre zombivá képes változtatni mindenkit. Az alvászavar egyik legfőbb oka, hogy túl nagy hatalommal ruházzuk fel az alvást. Az altató gyógyszerek nem mindig jelentik a tökéletes megoldást, épp ezért összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, aminek segítségével végre kialhatja magát.

[wp_ad_camp_1]

Az első amit megtehet ha alvászavarral küzd az az, hogy nem erőlteti az alvást, hiszen minél jobban el szeretne aludni, és minél jobban koncentrál arra, hogy elaludjon, annál tovább fog forgolódni és annál később fog elaludni, ezért bizonyosodjon meg róla, mindig idejében lefekszik, és kerülje el a zavaró tényezőket amelyek elterelhetik a figyelmét, legyen kipihent és relaxált. Az is kifizetődő lehet, ha sötétben alszik, tehát szabaduljon meg éjszakára minden fényforrástóól, és még az éjjeli lámpát se hagyja égve. Mivel az emberi test ébresztőórája a nap, ezért ha nincs más fény a szobában, akkor az ember belső órája kölcsönhatásba lép a nappal, és önnek nem is lesz szüksége ébresztőre.

Alvás
Alvás

Vegyen lefekvés előtt egy forró fürdőt, hiszen a szervezetben a stresszt termelő hormon, a kortizol nemcsak elalváskor csökken, hanem egy forró fürdő után is. Amikor kilép a forró fürdőből, akkor a teste gyorsan lehűl, ami elősegíti a kortizol szint csökkenését is, valamint álmosságot kelt. Mindezek mellett a forró fürdő nyugtató hatással is bít, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy zökkenőmentesen elaludjon. Végül pedig, ha zokniban fekszik le, az szintén növeli a nyugodt és gyors alvás esélyét, hiszen a meleg, bolyhos zokni nemcsak kényelmes, de tágítja a vérereket is ami szintén segít eloszlatni a hőt az egész szervezetben és ezzel jelzi majd, hogy itt lenne az ideje az alvásnak.