Tisztítsa meg otthonát illóolajok segítségével

Ön tudta, hogy minden lakásban átlagosan több ezer mesterséges kémiai anyag található? Ezeknek pedig csak egy kis része biztonságos, hiszen ezek közül legalább 150 gyakori háztartási kémiai anyag összefüggésbe hozható a rákkal, allergiával, és sok más betegséggel. Ezért vessen egy pillantást cikkünkben felsorolt környezetbarát tisztítási megoldásokra, amelyek természetesek, nem mérgezőek valóban működnek.

[wp_ad_camp_1]

Attól függően, hogy mit szeretne tisztítani, több különböző olajt lehet felhasználni. Penész eltüntetése esetén érdemes kipróbálni a szegfűszeget, a fahéjat, valamint a fenyőt (az utóbbi eltünteti az élesztő spórákat is). Keverjen össze 1 teáskanál szegfűszeg olajt 1 bögre ecettel és 1 teáskanál glicerinnel. Fújja ezt a penészes területre, hagyja ott 15 percre, majd törölje le egy nedves ruhával. Padlómosás esetén (kivéve a fűrészárúból készült padlókat) használjon eukaliptusz olajt, citromlevet, fenyőt, valamint teafát. Öntsön össze ecetet és forró vizet 1:1 arányban, és adjon hozzá 15 cseppet bármelyik felsorolt olajból. Fertőtlenítés esetén feltétlenül próbálja ki a teafát, az eukaliptuszt és a kakukkfű olajt.

Illóolaj
Illóolaj

Keverjen össze 2 bögre forró vizet, ¼ bögre kristályszódát és 10 cseppet a felsorolt illóolajok közül. Zsíroldásra a citromlé és a narancslé ajánlott, csak keverjen össze fél bögre vizet, fél bögre ecetet és 10 cseppet a citromléből, vagy a narancsléből tetszés szerint. Áztasson egy szivacsot ebbe a keverékbe és enyhén nyomja oda a zsíros területre. Ezután törölje le a szappanos maradékot nedves ruhával. Ablakok esetén érdemes levendulaolajt, valamint citromfüvet használni. Keverjen össze forró vizet, ecetet 1:1 arányban, és adjon hozzá 10 cseppet a levendulaolajból, vagy a citromfű olajból, majd törölje át ezzel az ablakokat, és használjon újságpapírt az ablak fényezéséhez.