Tisztítószerek amik veszélyesek ha egyszerre használjuk őket

Annak érdekében, hogy egy maszatosabb polcot vagy szekrényt megtisztítsunk, hajlandóak vagyunk az összes tisztítószert kipróbálni amit csak találunk a lakásban, hiszen ha vendégeket várunk, akkor nem maradhatnak koszosan a polcok. Bár a tisztítószerek valóban hatékonyak, mégsem szabad őket egymással keverni, mert a különböző vegyületek akár veszélyesen is reagálhatnak egymásra, amikből akár balesetek is bekövetkezhetnek, például a vegyszerek mérgező gázokat bocsájthatnak ki, vagy marhatnak.

[wp_ad_camp_1]

Két lefolyótisztító vegyszert például semmi esetre sem szabad keverni, még akkor sem ha nagyon makacs dugulásról van szó. A legtöbb boltokban kapható lefolyótisztító több erős vegyületet is tartalmaz, amik ha keverednek akkor akár robbanásos reakciót is kiválthatnak, emiatt pedig lehet, hogy a teljes vízvezeték rendszert le kell majd cserélni. A hipót sem szabad keverni sem ammóniával sem ecettel, sőt semmilyen más vegyszerrel sem, hiszen így olyan vegyületek keletkezhetnek, amik mérgező klóramint termelnek, a klóramin pedig roncsolja a légutakat. Az ammóniával amúgy is mindig óvatosan kell bánni, hiszen nagyon erős tisztítószer, ezért mindig meg kell nézni mit ír a címkéjén.

Tisztítószerek
Tisztítószerek

Az alkohol és a hipó keverése is veszélyes lehet, hiszen ha hipót kever denaturált szesszel, akkor mérgező és irritáló hatású kloroform fog keletkezni, ezért ha hipóval szeretne tisztítani, akkor semmi mással ne keverje össze, csak vízzel, hiszen az balesetveszélyes lehet. Az ecet például már egy sokkal biztonságosabb tisztítószer, amivel szintén csodákat lehet elérni a fürdőszobában, tehát ha mindenképpen valamilyen házi vegyszert szeretne használni akkor az ecet lehet a legjobb megoldás, vagy a fentebb említett tisztítószerek magukban, keverés nélkül.