Tippek spóroláshoz

Egy mondás szerint egy megkeresett forintnál jóval többet ér egy megtakarított forint. Gondoljuk csak végig, egy megkeresett forintból valójában mennyi marad meg a levonások után. Töredéke. Ám ha megtakarítunk egy forintot, hiánytalanul lesz egy egész forintunk. Ha ebből a szemszögből nézzük, a spóroláshoz egészen új motivációt nyerhetünk.

[wp_ad_camp_1]

A termékek elhelyezkedése, a színek, a betűtípusok, a háttérzene – megannyi csapda, hogy még több pénzt költsünk. Ezeknek a buktatóknak a kikerüléséhez érdemes bevásárlólistát nemcsak készíteni, de ragaszkodni is hozzá.

A napi bevásárlásokat mindig készpénzzel vagy bankkártyával egyenlítsük ki. Főleg a készpénzre igaz, hogy általa azonnal érzékeljük a költést és tudunk kalkulálni azzal, hogy ez hogyan érinti a költségvetésünket. Ezzel szemben hitelkártyával sokkal szabadabban adjuk ki a pénzt. Egy felmérés szerint akár 12-18%-kal is többet költhetünk.

Spórolás
Spórolás

Étterembe járni programnak sem utolsó, de ahhoz, hogy a mindennapos étkezésünket így oldjuk meg, túl drága. Ha elkezdünk rendszeresen főzni, egy-két hónap alatt már kézzel fogható összegeket takaríthatunk meg.

Legyen szó a takarításhoz, a mosáshoz használt szerekről, a lakás illatosításáról vagy a szépségápolásról, számtalan olyan dolog van, amit saját kezűleg is el tudunk készíteni. Egyszerűbb az üzletek polcairól levenni egy flakont, de ugyanazt a hatást a bolti ár töredékért is el tudjuk érni az otthon készített termékkel.