Tippek hússütéshez

Még ha nem is kezdő szakács, a hús főzése néha félelmetes lehet. Az időzítés, a hőmérséklet, a darabolás és a főzési technikák között sok tudásra és készségre van szükség a tökéletes steak grillezéséhez vagy egy gyengéd csirkemell megfőzéséhez. A hús esetében gyakran azt kapja, amit kifizet. Ha Ön kezdő szakács, aki  minél többet akar kihozni a steak ízéből, akkor könnyű trükk befektetni egy nagy húsdarabba.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő marhahúsdarab kiválasztásakor keresse meg a legmagasabb zsírtartalommal rendelkező hús szeletet. Ez kicsit drágább lehet, de az íze miatt mindenképp megéri. Keresi a legegyszerűbb és leggyorsabb módszert annak megállapítására, hogy a hús készen van-e az elfogyasztásra? Vásároljon egy húshőmérőt. Általában a marhahúst akkor fő meg teljesen, amikor a belső hőmérséklete eléri a 60 fokot. A friss sertéshúsnak és sonkának szintén el kell érnie 60 fokos belső hőmérsékletet, a baromfi esetében pedig a 70 fokot kell megvárni, mielőtt biztonságos lenne elfogyasztani a húst.

Hússütés
Hússütés

Gondoljon úgy a pácokra, mint a húsfőzési arzenál titkos fegyverére. Az olajok, fűszerek és más összetevők, például a bor vagy gyümölcslé keverékének célja, hogy áztassa ebbe a húst, és idővel ez ízt ad neki. Higyje el nem fogja megbánni. Alapvetőnek és egyértelműnek hangzik, de a nyers hús megérintésével kapcsolatos félelmek áthidalása valóban segíthet abban, hogy a következő szintre emelje a főzést. Ha nem meri megérinteni a húst, akkor nem fogja tudni kellőképpen befűszerezni, bepácolni, és azt sem fogja tudni tesztelni, hogy elkészült-e az étel. A hús grillen való kezelése nagy hatással lehet a végső ízére. A hús grillezésénél mindig használjon spatulát arra, hogy megfordítsa a húst. Soha ne szúrja fel a húst villára, mert az ízben gazdag húslevet a faszénre fogja pocsékolni.