Tippek, hogy a pici lakás nagyobbnak tűnjön

Az emberek nagy része bosszankodik amiatt, hogy a lakása kicsi, ezért kényelmetlen és nem is a legjobb kinézet. A pici lakások esetén a legfontosabb a lakberendezés, tehát a vásárlás során gondosan oda kell figyelni a méretekre.

[wp_ad_camp_1]

A kisméretű lakás esetén természetesen minden lakberendezési tárgyból a kicsit kell megvásárolni, azaz elegendő, ha a nappaliba egy két személyes kanapét, valamint kicsi foteleket választ ki. Érdemes olyan kanapét és asztalt vásárolni, amely alacsonyabban helyezkednek el a többihez képest, de a képeket, tükröket is ajánlott a falon alacsonyabb magasságba tenni, hiszen így a helyiség magasabbnak fog tűnni. A szakemberek azt javasolják, hogy a kisméretű lakások falait és mennyezetét a tulajdonosok fehérre fessék, mivel így eltűnnek a határok, valamint a helyiség sokkal nagyobbnak fog tűnni. A konyhába található asztalra semmiképp nem érdemes hatalmas terítőket tenni, mert eltakarják a bútordarab lábait, és így a lakás pici mérete is nagyobb hangsúlyt kap majd.

Lakás
Lakás

Fantasztikus hatás érhető el azáltal, ha a picike lakás bármely helyiségében nagy méretű tükröt helyez el a falon. A legtöbb ember előszeretettel helyez el a lakásában szőnyegeket, valamint függönyöket, azonban a nem túl nagyméretű lakásokban ezek a tárgyak szűkítik a teret. Ha mégis szeretne szőnyeget elhelyezni az otthonában, akkor a legkisebb méretű darabot vásárolja meg. Fontos, hogy az olyan bútordarabokat, mint az asztal ne helyezze a helyiség közepére, mivel ez megnehezíti a közlekedést. A kicsi, de magas lakások esetében ajánlott magas polcokat elhelyezni, valamint a lambériákat függőlegesen felrakni, mivel szembe tűnőbb a magasság. Használja fel a tippeket, és garantált, hogy a lakása otthonosabb lesz.