Tippek az egészséges hajért nyáron is

A nap, víz és a szárazság bizony nagyon kihat a hajunk szerkezetére. Annak érdekében, hogy ezt a kőkemény próbatételt jól átvészelje a hajunk, fontos, hogy kellő ápolást biztosítsunk a részére.

[wp_ad_camp_1]

A következő tippek mind a segítségünkre lesznek abban, hogy nyáron is szép fényes és selymes hajkoronával rendelkezzünk. Ahhoz, hogy a tincseink szép és egészségesek legyen, nagyban hozzájárulhatunk a táplálkozásunkkal. Fontos a gyümölcsök, zöldségek, valamint a kellő víz mennyiség fogyasztása is az együttes hatás elérése érdekében. Nyáron a bőrünket krémekkel, még a hajunkat leginkább a megfelelő folyadék pótlásával tudjuk óvni. Ugyanis fakó haj, árulkodó jele lehet annak, hogy nem ügyelünk megfelelően a szervezetünkre, hiszen a test egészségben tartása védi a hajunkat nyáron, melyhez minimum 7-8 pohár vízre van szükség. Annak érdekében, hogy állandóan fenntartsuk a szervezetünk energiaszintjét érdemes kókuszvizet, írót, és citromos vizet fogyasztani.

Egészséges haj
Egészséges haj

Továbbá előnyösek lehetnek olyan gyümölcsök fogyasztása, melyeknek magas a víztartalmuk, mint pl. uborka, dinnye, paradicsom. Továbbá a samponokkal is érdemes csínján bánnunk, mindig enyhe és gyenge sampont használjunk. Mivel nyáron a fejbőrünk is sokkal jobban izzad, így a korpa is előbb kialakulhat. Érdemes a többszöri hajmosást alkalmazni, mellyel elkerülhetjük a viszkető fejbőr érzését, de mindig kímélő sampont válasszunk. Illetve a kondicionálókról se feledkezzünk meg, amelyek a durva száraz tincsek ellene védenek. Ez által erőt, ragyogást és tartást biztosítunk a hajunknak. Nyaralás alkalmával érdemes kalapot, vagy kendőt alkalmazni, így megóvhatjuk a fejünket és a hajunkat is a tűző naptól. Illetve nyáron jobb, ha elkerüljünk a túlzott hajformázást, ezzel is megóvhatjuk a hajunkat.