Tippek az egészség megőrzéséhez, ha asztali munkája van

Emberek milliói küzdenek íróasztalnál, egészségüket veszélyeztetve. Az egész napos ülés fájdalmas lehet – szó szerint. A megfelelő látóvonalak fenntartása azt jelenti, hogy a szemét a képernyő szintjén kell tartani, hogy a nyakának ne kelljen összehúzódnia. Állítsa be a monitort és a széket, hogy a nyakát és a fejét kényelmes helyzetbe hozza.

Fontolja meg a párnázott csukló egérpadot, hogy az egéren a keze kényelmes legyen. A billentyűzethez párnák is rendelkezésre állnak, míg az ergonomikus billentyűzetek lehetővé teszik a kézi elhelyezést, ami természetesebbnek tűnik. A helyes testtartás valószínűleg a legfontosabb taktika az egészséges munkához ha irodában dolgozik. A jó testtartás elengedhetetlen az általános egészség fenntartásához. Tartsa egyenesen a hátát és a lábát a földön. Ha bármilyen hátfájást tapasztal, fontolja meg az ergonómiailag megfelelő széket. A hátfájást kezelő székek pozitív testtartást tesznek lehetővé, és segítenek visszaállítani a hátat és a gerincet természetes állapotba. Egyszerűnek hangzik, de ha rendszeresen eltekint a képernyőtől, az javítja a látását. A folyamatos monitornézés megterheli a szemünket. Időnként szükségünk van egy kis szünetre. Szánjon 15 vagy 30 másodpercet 10 percenként, hogy a szeme erős maradjon.

A kutatások megmutatják, milyen előnyökkel jár, ha rendszeresen elhagyja az asztalt, hogy nyújtózkodjon és sétáljon. Igyon egy kávét, látogasson el a fürdőszobába, jelentkezzen be a főnökénél, vagy csak sétáljon öt percet. Egy öt perces nyújtás és egy-két óra séta csodákat tesz a testével. Néhány perc múlva kinyújtja az izmait és átirányítja a csontrendszert. Ezenkívül felfrissül, és újra összpontosíthat feladataira. Természetesen a megfelelő étrend, pihenés és rendszeres testmozgás továbbra is alapvető elemei minden egészséges életmódnak. Meg fogja tapasztalni, hogy a heti 3-4 alkalommal végzett testmozgás energiával tölti fel az asztalnál, és képes elviselni mindent a nap folyamán.