Tippek a tökéletes buggyantott tojás elkészítéséhez

Mindenki, aki szereti a fehérjében dús reggeliket, előszeretettel fogyasztja a tojást. Azonban nem mindenki ugyanúgy! Rengeteg elkészítési módja ismeretes, ezek közül a legnépszerűbbek a tükörtojás és a rántotta. Azonban manapság egyre többen voksolnak a buggyantott tojás és a híg sárgájú héjában főzött tojás mellett is.

[wp_ad_camp_1]

Hogy miért van ez így? Valószínűleg azért, mert az olajban sült fajták sokkal több kalóriát tartalmaznak, ráadásul sokkal egészségtelenebbek is. Ha reggelire fogyasztjuk, akkor sokkal jobb egy olyan receptet választani, amelyhez nem szükséges a zsír. Először is természetesen azért, mert egészségtelen, de ugyanakkor az is számításba jöhet, hogy a hajunk, a ruháink nagyon át tudják venni az ilyen szagokat és kellemetlen, amikor a munkahelyen érzik az emberek rajtunk, hogy mit reggeliztünk. Ráadásul a hígabb állagú tojás sokkal táplálóbb is a többénél. Ha hígtojást akarunk készíteni, akkor számolnunk kell azzal, hogy egy picit több időt fel fog venni, amíg megfő, egy kicsit lehűl és meg tudjuk hámozni fogyasztás előtt. Talán ezért is olyan népszerű manapság a buggyantott tojás!

Buggyantott tojás
Buggyantott tojás

Ez ugyanis olyan módszerrel készül, amely a lehető legegyszerűbb: amikor felfőtt a víz, már csak annyi a dolgunk, hogy beletörjük a tojást és várjunk. Persze mindez csak leegyszerűsítve. Igazából ennél azért egy kicsit bonyolultabb a dolog. Végig figyelnünk kell, és csak a fövés pillanatában beleengedni az edénybe előkészített nyers tojást. Ha nem vagyunk gyakorlottak, akkor a legjobb, ha egy, az edénybe helyezett merőkanállal oldjuk meg a problémát, mégpedig úgy, hogy abba engedjük bele a tojást. Így elkerülhetjük, hogy odaragadjon a széléhez, vagy az aljához. Amikor úgy látjuk, hogy elérte a megfelelő állagot és keménységet, akkor tálalhatjuk is. Ízlés szerint fűszerezzük.