Tippek a nagyszerű hangposta üzenetekhez

Sok állásra jelentkező fantasztikus önéletrajzot készít, de nem sikerül fizikai interjút biztosítani. Ez gyakran a helytelen telefon etikett, a rossz hanglejtésű üzenet és a helytelen hangposta miatt van így.

Íme néhány dolog, amit érdemes megjegyezni, mielőtt leadná a következő hangpostaüzenetét, ha jó benyomást szeretne kelteni, és növelni szeretné az esélyét a személyes interjúra. Digitális korunkban a barátokkal és családtagokkal való kommunikáció nagy része szöveges vagy más közvetlen üzenetek útján történik. A telefonálás nehézkes, lassú és kényelmetlen kommunikációs formának tűnik. A 35 év felettiek azonban sokkal kényelmesebben használják a telefont, és általában szűrőeszközként használják a jelentkezők számára. De a munkaerő-felvételi vezető életkorától függetlenül telefonos interjút ütemez Önnel, mielőtt személyes interjúra vinné.

A telefonos interjúkészségek elengedhetetlenek minden foglalkoztatási szinten. A nagy teljesítményű tanácsadók és a kávézói dolgozók általában telefonos interjúval néznek szembe, és az interjú során valamikor hangpostát kell használniuk. Ez az első kapcsolatfelvétel egy potenciális munkáltatóval, és nagyon fontos, hogy mesés benyomást keltsen. A kiváló hangposta elhagyása a jó beszédhang ápolásával kezdődik. Beszéljen lassan, világosan és helyesen. Használja a Dragon szoftvert vagy akár a telefon egyszerű rögzítési funkcióját, hogy jó telefonhangot tudjon kialakítani. Ez gyakorlást igényel. Készítsen gyorsan egymás után öt kimenő üzenetet. Először használja a normál beszédhangját és a szokásos kimenő üzenetet. A másodiknál ​​kövesse ezt a szöveget: „Én (az Ön neve) vagyok. Nyomja meg a # gombot az üzenet többi részének kihagyásához. Jelenleg nem vagyok elérhető. Reggeli, ebéd után és 15:30-kor megnézem és válaszolok a hangüzenetekre. Kérem, hagyjon részletes üzenetet, és a lehető leghamarabb visszahívom”.