Tippek a jobb és kiegyensúlyozottabb alváshoz

Az alvás nagyban befolyásolja egészségünket, és minden napi tevékenységünket. Életünk egyharmadát töltjük alvással, ezért is fontos, hogy az alvás mennyisége és minősége elégséges legyen szervezetünk számára. Alvásunk javítására összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek sokak számára hasznos lehet.

[wp_ad_camp_1]

A pihentető alvásnak két fontos kiindulópontja van, az első, hogy napközben a lehető legtöbbet mozogjunk, a második pedig, hogy étkezésünk rendszeres legyen, azaz minden nap reggelizünk, az ebédet legkésőbb 13 óráig fogyasszuk el, 16 óra körül kerüljön sor az uzsonnára, és legkésőbb 18 órakor a vacsorára. Fontos, hogy vacsora után semmiképp se együnk édességeket, de folyadékot nagyobb mennyiségben is ajánlatos fogyasztani. Legkésőbb 22 órakor szükséges, hogy elaludjunk, mivel belső szerveink ekkor kezdenek el dolgozni. Éjjel, ha felébred, ne kapcsolja fel a lámpát, és semmi ehhez hasonlót, mivel éberségre ösztönzi, és nehezen tud majd visszaaludni. Ebéd után semmiképp se fogyasszon koffein tartalmú italokat, mivel felpezsdítik a vérkeringését és szívműködését, és ezáltal az elalvás késő este fog megtörténni.

Alvás
Alvás

Minden korosztálynak különböző mennyiségű alvásra van szüksége, a kamaszoknak 6 óra alvás is elég, még egy felnőtt szervezetnek 7,5 óra alvásra van szüksége. Nem is gondolja, hogy milyen fontos, hogy csak akkor feküdjön le, ha álmos, így egy idő után kialakíthatja a napi bioritmusát, de ehhez kapcsolódik még az a fontos tényező is, hogy mindennap ugyanabban az időben keljen fel. Ne hagyja, hogy a rossz alvók csoportjába tartozzon, mivel így nagyobb lesz az esélye a rákos betegségre, és immunrendszerre is legyengülhet. Élvezze ki ön is az alvást, és szürke hétköznapjai energiával, derűsséggel telnek meg!