Természeti csodák a világ körül

Rengeteg gyönyörű hely létezik a világon, és természetesen nem mindenki ért egyet abban, hogy melyek a világ legszebb természeti csodái, hiszen mindenkinek más a szép. A következőkben viszont olyan természeti csodákról olvashat, amelyek valóban szemetgyönyörködtetőek, és amelyek bebizonyítják, hogy a háborúk és a viszályok ellenére a természet még mindig a legjobbat nyújtja.

[wp_ad_camp_1]

A világ egyik legszebb természeti csodája az Amazonas, ami a világ legnagyobb folyója, és amelynek folyóáramlása a világ teljes terjedelmének egyötödét teszi ki. A folyóban több mint háromezer ismert halfajta él, és egyre csak újabb és újabb fajtákat fedeznek fel benne. Az Amazonas esőerdő a bolygó fennmaradó esőerdőinek több mint felét képviseli, és mivel ez a legnagyobb trópusi esőerdő, ezért páratlan biodiverzitása van. A világon tíz ismert faj közül egy ebben az esőerdőben is megtalálható. A Galapagos szigeteket is természeti csodának tartják. Ezek a szigetek valójában egy kis vulkáni szigetcsoportot képeznek, és a Csendes-óceán keleti részén találhatóak.

Galapagos szigetek
Galapagos szigetek

A szigetek meglehetősen elszigeteltek, hiszen Ecuador-tól és a teljes dél-amerikai kontinenstől 1000 km-re fekszenek. A szigetcsoport egyedülálló a világhírű ökoszisztémájával és a legjobban úgy lehet felfedezni a szigeteket és a vadon élő állatokat, ha csónakba száll. A Galapagos-szigetekre tehát akár ön is foglalhat körutazást, ha a saját szemével szeretné megtekinteni ezt a csodát. A Serengeti ökoszisztéma Északnyugat-Tanzániában található és kiterjed egészen Kenya délkeleti részére. Ez a térség ad otthont a földi emlősök legnagyobb tömegmozgalmának ami lélegzetelállító látvány. Az afrikai szafari túrák során követni lehet egy millió vadállat és 200.000 zebrát, amint 500 kilóméteres utat tesznek meg Tanzániától Kenyáig. Ez a hatalmas méretű migráció Afrika legnagyobb szafari látványossága, és a világ egyik legszebb természeti csodája.