Természetes és jótékony arcpakolás

Mindannyiunk álma a tökéletes és egészséges arcbőr. Viszont ezt el is kell érni. A számtalan káros hatás, mely arcunkat nap min nap éri, bizony kikészíti bőrünket. Igyekezzünk természetes alapanyagokat tartalmazó készítményekkel ápolni bőrünket.

[wp_ad_camp_1]

Arcpakolás akár otthon, házilag is elkészíthető. A selymes és puha bőr eléréséért használjuk ezt a tuti receptet. Nyomkodjunk szét egy érett banánt, majd keverjük el natúr joghurttal. Az arcunkra vastag rétegben vigyük fel és nem egész fél óra után öblítsük le. Az eredmény kellemes tapintású és puha arcbőr lesz. Amennyiben zsíros a bőrünk, keverjük össze egy tojás sárgáját két kanál olívaolajjal és némi citromlével. A szemkörnyéket elkerülve vigyük fel az arcunkra. Hagyjuk fent fél órát, majd mossuk le. Ez egy kiváló módszer a zsíros bőr ellen. Ha viszont bőrünk a szárazabb kategóriába tartozik, akkor reszeljünk le egy uborkát és keverjük el egy kis olajjal. Ezt a masszát vigyük fel arcbőrünkre, 15 perc után pedig öblítsük le.

Arcpakolás
Arcpakolás

Az arcpakolás különböző fajtái több bőrproblémára is megoldást nyújthatnak. Mitesszerek ellen például szintén van egy jól bevált módszer. Fogjunk egy kisebb uborkát, reszeljük le, adjunk hozzá néhány csepp citromlevet és negyed kocka élesztőt. Ezt a keveréket masszírozzuk arcunkra. 15 perc után megteszi a kellő hatást és lemoshatjuk. Az extrém pattanásos bőrre nehéz megoldást találni. Rengeteg készítmény kapható a drogériák és gyógyszertárak polcairól. Ezek mind vegyszerekkel, kémiai anyagokkal kiegészített készítmények. Sokszor többet ártanak, mint segítenek. Ezért igyekezzünk természetes alapanyagokból készíteni arcpakolást. A legegyszerűbb, ha lereszelünk egy almát és hozzáadunk egy kis mézet. A sok tápanyag, ásványi anyag és pektin, megakadályozza a pattanások kialakulását.