Téli kiránduló helyek itthon

A legtöbben lemondanak a kirándulásokról a téli időszakokban, mondván, hogy ilyenkor alszik a természet és nem olyan szép, mint nyáron. Ugyanis azt gondolják, hogy nincs olyan sok látni való. De mi most mutatunk pár olyan helyet, amelyek kifejezetten télen szépek.

[wp_ad_camp_1]

Egy téli kirándulásnak utánozhatatlan varázsa lehet, melyet addig meg nem tapasztalunk még egyszer ki nem próbáljuk. Teljesen magával ragadó, amikor csendet csak a friss hó ropogása töri meg és a fehér hó minden eltakar és ennek köszönhetően minden végtelenül nyugodtnak látszik. Ahhoz, hogy ilyen mesés helyeket találjunk, nem kell külföldre utaznunk, elegendő csak a nagy városokon kívül látogatnunk. Az első ilyen hely Egerhez közel található meg, amely nem más, mint a Bükk kapuja, a kis palóc falu, ahol gyönyörű útvonalat találhatunk a természetben. A Felsőtárkányi tavat is érdemes felkeresni, ugyanis télen is festői ez a táj. Az Őrség nem csak tavasszal, vagy nyáron, de minden évszakban gyönyörű. Sőt sokan azt is állítják, hogy a téli nyugalmában még inkább magával ragadó.

Hiszen egy mesebeli atmoszféra fogadja be az ide látogatókat. A következő helyszín melyet ajánlunk, olyan melyet, ha egyszer láttak, akkor azt nagy valószínűséggel már sosem feledik el a turisták. Ez pedig nem máshol, mint a lillafüredi Hámori tónál található, amely több filmnek is adott helyszínt. Ugyanis ez a környék az egyik legromantikusabb téli helyszín, amely a megfagyott vízeséssel és a Palotaszállóval igazán mesébe illő látványt nyújt az ide látogatóknak. Abban az esetben, ha nem kifejezetten a természeti csodákat szeretnénk megtekinteni, de szeretnénk elbújni a világ zaja elől, akkor Kőszeg tökéletes választás lehet. Igazán meghitt és romantikus helyszín az Alpok aljánál található kis város.