Tél Stájerországban

Ausztria – Stájerország kiváló hely a téli kikapcsolódásra, sportolásra vágyó felnőtteknek és  gyermekeknek egyaránt. Érdekességként mindenek előtt meg kell említeni, hogy az idén 2015. január 15. és január 25. között Stájerországban, Kreischbergen rendezték meg a 2015-ös FIS Free-Style Sí- és Snowboard világbajnokságot, amely egy igazi premier volt, hiszen első alkalommal került a két sportág világbajnokságának megrendezése egy időben és egy helyszínen.

[wp_ad_camp_1]

Ezen érdekesség mellett azonban el kell mondani, hogy a stájer síterepek kiemelkedőek, minden igényt kielégítenek úgy a profi-  mint az amatőr sportolók részére egyaránt. Sípályái között a Kreischberg, a Stuhleck, a Taupitz mindegyike kiemelt helyen említendő, azokat, vagy azok valamelyikét a téli sportok szerelmeseinek mindenképpen ajánlott felkeresni.

A stájerországi „házigazdák” őszinte vendégszeretettel várják és szolgálják ki hozzájuk érkező vendégeiket. Számtalan alperesi vendégház és szálloda szálláskínálata között válogathatnak a hozzájuk érkezők, mindkét esetben nagyszerű az ár-érték arány, így mindenki a maga pénztárcája szerint megtalálhatja a számára leg megfelelőbb szálláslehetőséget.

Tél Stájerországban
Tél Stájerországban

A szállodák  kínálatában wellnessrészlegek, szaunák is megtalálhatók, amely akár szempont is lehet a náluk szálláshelyet választó vendégeknek. Nagy társasággal, családdal, barátokkal szervezett síutazás során érdemes ellátogatni a Türracher üdülőfaluba, ahol az ideális terepek mellett számos programok is várják az oda látogatókat. A Prabichlben található Schlumperwald gyermekbirodalom és a Galstelbergen működő Gall sífaluban pedig a gyermekeknek is fantasztikus kikapcsolódást biztosítanak, ahol kipróbálhatják, élvezhetik a síelés nyújtotta sportélményeket.