Tehénistálló a legjobb minőségben és árban!

A szarvasmarhát először az ember körülbelül 10.000 évvel ezelőtt háziasította. Azóta a szelektív tenyésztés rengeteg különböző fajtához vezetett, amelyek mindegyike saját egyedi adaptációkkal rendelkezik. Az olyan fajták, mint a holstein, fríz, jersey és guernsey, híresek tejük mennyiségéről és minőségéről. Mint ilyeneket, általában tejelő állatokként tartják őket. A Hereford, Aberdeen Angus és Limousins ​​csak néhány a legnépszerűbb tehenek közül, amelyeket kifejezetten hústermelésre tartanak.

Tehénistálló várja a gravetti.hu weboldalon ezért megéri ide látogatni ha ön is megtekintené tehénistállóinkat kedvező áron. Az elmúlt években megnőtt a hobbigazdálkodók érdeklődése, akik szívesen indítanak saját mikroállományt. Ez lehet a tejre vagy húsra vonatkozó személyes igények kielégítése, a ritka fajták megőrzése, vagy egyszerűen a fű megőrzése. Ennek eredményeként a hagyományos, kettős rendeltetésű fajták, mint például a Dexterek, számuk drámai növekedést mutatott a századforduló óta. Azonban még az ilyen kisebb fajták is több mint 8 liter tejet tudnak termelni naponta, minden bizonnyal többet, mint amennyit egy átlagos család meg tud inni!

A robusztus hagyományos fajták gyakran egész évben tarthatók az istállóban ezért ésszerű ötlet, hogy a különösen zord télre benti elhelyezést biztosítsunk egy zárt istállóban. Általános szabály, hogy minden tehénnek körülbelül 2 hektárnyi legeltetésre van szüksége ahhoz, hogy elegendő fűvel rendelkezzen.  A kisebb területek hamarosan lecsupaszodnak, és nedves időben iszapfürdővé válhatnak. Tekintettel arra, hogy a szarvasmarhák társaságkedvelő állatok, nem alkalmas önálló tartásuk. Ennek eredményeként a minimális istállószükséglet valószínűleg legalább 4 hektár. További részletekért és istálló rendelésért nézzen be a gravetti.hu weboldalra.