Tegyünk az egészségünk megóvásáért fűszernövényekkel

Sokan nem is gondolnák, hogy a nap, mint nap alkalmazott fűszernövények mennyi jótékony hatással vannak ellátva és nem csak az ételeink és az italaink ízesítésére alkalmazhatóak.

[wp_ad_camp_1]

Ám mielőtt most mindenki nagy kanállal kezdené szórni az ételekbe a különböző fűszereket, felhívom a figyelmet, hogy a fűszerezést elsősorban meg kell tanulni. Mivel, ha túlzásba visszük a használatukat sokkal inkább ártunk, mint javítunk a szervezetünk működésén. Érdemes kísérletezni a különböző fűszernövényekkel, de csak is mértékkel. Pont, úgy, mint a só használatánál, kis mértékben egészséges, de ha túlzásba visszük sokat árthatunk a szervezetünk működésében. Az első fűszernövényünk az ánizs, melyet legtöbb estben likőrök és kalácsok készítésénél szoktunk alkalmazni. Sokan nem tudják róla, de nagyon jó hatással van az emésztésünkre, segít megelőzni a puffadást és az emésztési zavarok kialakulásában is közben jár. Továbbá jó hatással van még a vérkeringésünkre és az asztma tüneteit is enyhíti.

Fűszernövények
Fűszernövények

Nagyon erős és intenzív ízzel rendelkezik, ezért csak nagyon óvatosan alkalmazzuk az ételeknél. A következő fűszernövényünk a babér, melyet szinte mindenki jól ismer. A vadas mártások és a krumplifőzelék elengedhetetlen kiegészítője. Nagyon jellegzetes ízzel rendelkezik, leginkább savanykás ételekhez illik. Ám mindezek mellett a babér remek gyógyír lehet légzőszervi megbetegedések esetén, illetve nyugtató hatással is bír. Továbbá azok számára is ajánlott a fogyasztása, akik alvás zavarokkal küszködnek. A bazsalikom a következő fűszernövényünk, amely használata legjobban az Olasz konyhára jellemző. Egy csipet bazsalikom is elég ahhoz, hogy felpezsdítse a vérkeringésünket. A rendszeres használat mellett, pedig erősíti a gyomrot és az emésztést is segíti.