Te kimosod az új ruhát, mielőtt felveszed? Ki kellene!

Az emberek és a ruhák – vagy hogy még pontosabbak legyünk: a divat – viszonya igen érdekes. Van, aki egyszerűen él-hal az új, dizájner termékekért, és az utolsó fillérjét is képes a nagy divatláncok egyik üzletében hagyni, miközben a válogatás a legkedvencebb elfoglaltsága.

Ezzel szemben, vannak, akiket ez a téma nem különösebben izgat – jellemzően a férfiak nagy része ilyen -, ám azért szeretnek jól kinézni, ezért aztán évente két-három alkalommal tartanak egy nagyobb bevásárló túrát, ahol megvesznek mindent, ami a következő szezonra szükséges, illetve pótolják azokat az alapdarabokat – például a fehérneműket -, melyek az utolsó vásárlás óra tönkrementek. A harmadik típus pedig a vadász, aki inkább turkálóban keresi a prédáját, ők szintén imádnak vásárolni és megvesznek az újabb és újabb darabokért, ám nem akarnak erre a hobbira rengeteg pénzt áldozni. Akárhogy is legyen, ruhára időnként bizony szükség van, és bár kiválasztani mindenki ki tudja a számára igazán tetsző, illetve megfelelő darabot, van egy hiba, amit nagyon sokan elkövetnek ilyenkor, azaz egész pontosan ez után.

Ez pedig az, hogy a boltból hazavitt darabot másnap – extrémebb esetben még aznap – egyből fel is veszik. A gondolat érthető, hisz most vették le a polcról, miért is kellene bármit is csinálni vele, hisz még senki, soha nem hordta, ráadásul egy tiszta üzletben lett véve, nyugodtan hordható ez így. Ám a helyzet sajnos az, hogy az újonnan vett ruhát nem csupán érdemes, de nagyjából kötelező is kimosni, hisz bár makulátlannak tűnik, de valójában nagyon nem tiszta – és higiénikus -. Egyfelől azért, mert mire a gyártósorról a bolt polcára kerül, rengetegen megfogták már, arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy mi voltunk az ötödikek, akik azt a darabot felpróbáltuk. Emellett pedig ezeket a ruhákat vegyszerekkel kezelik, melyek akár allergiás reakciókat is okozhatnak az arra érzékenyeknél, emiatt aztán létfontosságú, hogy mielőtt viselnénk, mindig mossuk ki az új ruhákat.