Te is lehetsz koránkelő!

Egy német professzor kutatásai során arra az eredményre jutott, hogy a koránkelők sikeresebbek az életben, mint azok, akik szívesen alusszák át a délelőtt egy részét is. Egy nemrégiben végzett felmérés szerint pedig a sikeres vállalatok igazgatói általában reggel 5 -re állítják be az ébresztőt. A szakemberek állítják, alapvetően a gének határozzák meg, hogy valaki már hajnalban kiugrik az ágyból vagy az éjszakai baglyok táborába tartozik.
Azonban a gének által kódolt hajlamok nem kőbe vésett szabályok – lehet rajtuk változtatni.

[wp_ad_camp_1]

Ha egy órával korábban szeretnénk felkelni reggel, ezt az időt az estén tudjuk behozni. Csípjünk le egy órát a napból és feküdjünk le a korábban, még akkor is, ha nemet kell mondanunk bizonyos dolgokra. A koránkelés így nem lesz egyenlő a kialvatlansággal.

Korán kelés
Korán kelés

Mindenki ismeri a mondást, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli. Ezalatt viszont nem a gyors kávét kell érteni, hanem a fehérjékben gazdag ételeket. Az anyagcsere beindításához és a lecsökkent vércukorszint növeléséhez érdemes gyümölcsöket, joghurtot vagy teljes kiőrlésű pékárukat tenni az asztalra reggelente.

Ha minden csábítás ellenére mégis ki tudtunk kelni az ágyból a megszokottnál korábban, jutalmazzuk magunkat! Igen, megcsináltuk! Nem nyomtuk ki az ébresztőt! Néhány percet szánjunk arra, ami a legjobban esik, lehet ez akár a kedvenc könyvünk fellapozása, a friss hírek böngészése vagy egy-két jóga gyakorlat. Így a napunkba nemcsak több minden fog beleférni, de jobban is indul majd.