Tárgyak, melyek mindig legyenek az autódban

A mai időjárási viszonyok és útállapotok mellett, jobb ha az emberre mindenre felkészül. Persze hazánkban nincsenek hosszú, kietlen utak, ahol egy könnyen életveszélybe lehetne keveredni, különösen akkor ha csak egyik városból a másikba utazunk, de ma már sohasem lehet tudni, hogy milyen esemény következhet be, így jobb ha pár fontos alap dolgot az autóban tartunk. Vannak persze olyan dolgok, melyekre az előírás kötelez, de azon felül nem árt még ezt-azt beszerezni.

[wp_ad_camp_1]

Először is mindenképpen érdemes az autóba tenni egy vagy két pokrócot. Ha épp beragadunk a hóban és nem jár a motor, akkor sajnos nem sokat segít, de néhány órát mindenképp nyerhetünk vele. Persze az is előfordulhat, hogy csak egy hűvösebb esetén kell félreállnunk elpusztult autónk miatt, amikor ugyancsak jó hasznát vesszük a pokrócnak. A legjobb választás a mentők által is használt takaró, melyet olcsón be lehet szerezni.

A víz az egyik legfontosabb kellék, ami hidegben és melegben is egyaránt szükséges. Nem csak szélsőséges esetekben szükséges, bármikor jól jöhet. Pár órán könnyedén kilehet bírni víz nélkül, de gyermekek és idősek számára különösen fontos a folyadék, sőt még az autó számára is, ha a melegben például felforr a hűtővíz.

Felszerelt autó
Felszerelt autó

Az élelem persze ugyancsak fontos. Pár konzervált élelem nem árt ha van az autóban, hiszen azok nagyon sokáig, hosszú évekig kibírják anélkül, hogy elromlanának, viszont bármikor jól jöhetnek. Ha elakadsz és gyerek is van veled, akkor pedig mindenképpen fontos szerepet kap az előre bekészített eledel.

A lámpa szintén olyan tárgy, ami egyszerűen kihagyhatatlan egy autó felszerelései közül. Ha éjszaka akadsz el az autóval és át kell nézni az autót, hogy mi okozhatja a gondot, akkor lámpa nélkül semmire sem lehetne menni, persze ugyanilyen fontos pszichés szempontból is, hiszen a fény segít, hogy egyes kritikus helyzetekben megőrizzük lélekjelenlétünket, ne essünk pánikba.