Táppénz biztosítás! De miért és kinek?

Bármennyire is szeretnénk elkerülni sajnos bármelyikünkkel előfordulhat a mai világban, hogy munkanélküliség vagy egy hosszan tartó betegség miatt akár hónapokig nem kapunk fizetést, illetve a fizetésünknek csak egy kisebb részét kapjuk meg. Ilyen esetekben bizony jól jön a táppénz biztosítás, hiszen nélküle megoldhatatlan problémát jelenthet számláink kifizetése, a különféle hitelek rendszeres törlesztése, sőt még akár gyermekeink iskoláztatása is. Jobbik esetben ha van megtakarításunk, akkor muszáj ahhoz nyúlni vagy kölcsönkérni.

[wp_ad_camp_1]

Bár a fent említett helyzetek többségében csak átmenetiek, a pénztelenséggel járó kiszolgáltatottság és az ezzel járó megaláztatás mégis nagyon kellemetlen, melyet szeretne mindenki elkerülni. Nos, a táppénz biztosítás pontosan arra szolgált, hogy segítségével mindezen gondokat megelőzzük, elkerüljük!

Táppénz biztosítás
Táppénz biztosítás

A táppénz biztosítás keretén belül a biztosító kötelezettséget vállal arra, hogy munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válásunk esetében – a szerződésben foglaltak szerint – havonta fizeti számunkra az előre meghatározott összeget, ami 50 ezer forinttól lehet akár 250 ezer forint is. Ezzel a kieső jövedelmeink pótlása máris meg van oldva. Természetesen a munkanélkülivé válás esetében a biztosító a munkavállaló saját hibáján kívül bekövetkezett felmondás esetén fizet kárterítést.

A táppénz biztosítás megköthető minden 22 és 54 év közötti olyan állampolgár számára, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik, a Magyar Munka törvénykönyve hatálya alá tartozik és jelenlegi munkáltatójánál legalább egy éve folyamatos, minimum heti 30 órás alkalmazásban áll, valamint határozatlan munkaviszonnyal rendelkezik és aki megfelel a további Biztosítási Feltételek által támasztott más követelményeknek. A táppénz biztosítás esetében ugyancsak feltétel, hogy a szerződést kötő aktív munkaviszonnyal rendelkezzen!