Táplálékok melyek felpörgetik az agyadat

Néha jól jönne, ha kicsit gyorsabban tudnánk reagálni a dolgokra, ha jobban menne a munka, ha jobb ötleteink lennének. Ennek érdekében a leghatékonyabb megoldás, ha helyesen táplálkozunk, azaz olyan tápanyagokat veszünk magunkhoz, melyek felpörgetik az agyműködést és így segítségünkre lesznek a munkában vagy az iskolában.

[wp_ad_camp_1]

A spenót kimagasló antioxidáns-tartalommal bír, csökkenti az Alzheimer- és a Parkinson-kór kockázatát is, valamint amerikai kutatások kimutatták, hogy a gyakori spenótfogyasztás hozzásegít a könnyebb és hatékonyabb tanuláshoz is.

Az áfonya fogyasztásával megelőzheted az érelmeszesedést, a rákos megbetegedéseket, nem utolsósorban pedig a memóriazavarokat is, tehát segíti a tanulási folyamatot. Lehet fogyasztani önmagában, de lekvárként, salátákban és mártás formájában is igazán kiváló és az íze is nagyon finom.

A zeller tápanyagainak köszönhetően kifejezetten erősíti az immunrendszert, ugyanis levele sejtvédő flavonoidokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak az agy sejtjeinek karbantartásához, továbbá növényi hormontartalma is jó hatással van az idegrendszerre.

Táplálék - agy
Táplálék – agy

A zöld tea élénkítő, frissítő hatása közismert, de emellett serkentő hatással is bír. A szervezet már néhány hetes fogyasztás után is jóval ellenállóbbá válik a vírusokkal és baktériumokkal szemben. Fogyassz el naponta elfogyasztasz pár csészével és így még a rákos megbetegedések kockázatát is csökkentheted.

A lazac az egyik legkiválóbb forrása az értékes omega-3 zsírsavaknak, ami frissíti a memóriát és a gondolkodást is egyaránt, valamint az omega-3 zsírsavak regenerálják az agysejteket és javítják az érzékelési funkciókat is, remek agyserkentő táplálékot biztosít.

A zöldborsó hazánk egyik legrégebbi kultúrnövénye, így nem véletlen, hogy egyben a legnépszerűbb zöldségek egyike is, ami számtalan módon elkészíthető és fogyasztható. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, közöttük B-vitamint, amelynek megfelelő bevitele elengedhetetlen az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez, így fogyassz bátran minél több borsót.