Táplálékkiegészítő nőknek a menopauza tüneteinek enyhítésére

Amikor egy nő eléri a menopauza korát, a hormonok, például az ösztrogén, a progeszteron stb. természetes csökkenése miatt számos fiziológiai tünetet tapasztal, amelyek növelik bizonyos egészségügyi állapotok és betegségek kockázatát. Mint amikor az ösztrogénszint csökken, hajlamos olyan tünetektől szenvedni, mint a hőhullámok, ingerlékenység, hangulati ingadozások, álmatlanság, depresszió, fejfájás és hüvelyszárazság. A szívbetegség és a csontritkulás kockázata is nő.

Kutatások kimutatták, hogy az optimális táplálkozás és néhány speciális tápanyag bevitele, valamint az olyan egyszerű életmódbeli változtatások, mint a testmozgás, a helyes táplálkozás, nagyban hozzájárulhatnak az egészséges menopauza fenntartásához. Mivel számos táplálékkiegészítő kapható a piacon, a megfelelő, biztonságosan szedhető étrend-kiegészítő kiegyensúlyozott szintjének kiválasztása nagyon fontos az egészség megőrzéséhez a menopauza előtt és alatt. Forduljon orvosához, hogy a legjobb minőségű kiegészítőt kapja. Mivel a menopauza során csökken az ösztrogén szintje a női testben, az alacsony csontsűrűség miatt hajlamosak lehetnek a csontritkulásra.

Mindannyian tudjuk, hogy a kalcium fontos a csontok egészsége szempontjából, a kalciumbevitel növelése csökkentheti a csontritkulás kockázatát. A legjobb, ha a kalciumbevitelt olyan élelmiszerekkel tölti be, mint a tej, sajt, joghurt dió, mag és brokkoli stb. de ha nem jut elegendő kalciumhoz étrenddel, akkor 1000-1200 mg kalcium pótlással történő bevétele megfelelő választás lesz, különösen a menopauzás nők számára. Csakúgy, mint a kalcium, a D-vitamin is elengedhetetlen a csontok egészségéhez. D-vitamin nélkül a szervezet nem képes felvenni a kalciumot. Nem csak a csontok egészségére, hanem a D-vitaminra is szükség van a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a stroke, az asztma és az allergiák kockázatának csökkentéséhez.