T-sejtek fejlesztése a rák széleskörű támadására

A T-sejtek segítségével a Virginia Commonwealth University Massey Cancer Center kutatói kimutatták, hogy számos daganatos megbetegedésnél le lehet állítani a daganat növekedését, és a rák terjedését más szövetekben is el lehet nyomni. Ez a kutatás a Cancer Research nyomtatott kiadásában jelenik meg.

[wp_ad_camp_1]

Ebben a legfrissebb tanulmányban a Massey-i Developmental Therapeutics kutatási program társszervezője összefogott az IL-24 kódoló génjének vizsgálatában, amelyet MDA-nak hívnak. „Azt hiszem, ez a dolog, amiben részt vettünk, kibővíti az immunterápia körét” – mondta Fisher, a VCU Orvostudományi Kar Humán és Molekuláris Genetikai Tanszékének professzora, a VCU Intézet igazgatója. A mi megközelítésünk kevésbé függ attól, hogy a rákos sejtek expresszálnak-e valami konkrét célt.” Végül is ez nem az első alkalom, hogy a T-sejteket a rák immunterápiájára tervezik. Az FDA által jóváhagyott kiméra antigén receptor T (CAR-T) sejtterápia – amelynek célja a specifikus felszíni molekulákat expresszáló rákos sejtek elpusztítása – óriási sikert aratott a vér és a nyirokrendszer előrehaladott rákos megbetegedéseinek kezelésében.

De a CAR-T korlátozott előrehaladást ért el a szilárd daganatok, például a prosztatarák vagy a melanoma terén, mivel az ezeket a daganatokat alkotó sejtek nem egyformák, ami gátolja a tervezett T-sejtek felismerését és támadását. Wang és Fisher TDA-sejteket MDA-7 / IL-24-rel felfegyverzett a rák szélesebb körű megcélzásához. „A T-sejtek MDA-7 / IL-24 előállítása lehetővé teszi a rákos sejtek elpusztítását, függetlenül a célmolekulák expressziójától. Ez segít megakadályozni, hogy a rákos sejtek elkerüljék az immunrohamot” – mondta Wang, aki emberi és molekuláris genetika professzor a VCU-nál, valamint a VIMM immunológiai munkatársai.