Szúnyogok és legyek elleni védekezés

Jön a nyár, a jó idő és vele együtt a rovarok is. Ezek ellen minden évben kell védekeznünk, ha nem szeretnénk, hogy testünket csípések lepjék el, illetve egy kerti kávézás alkalmával, csak a bosszantó legyekkel kelljen foglalkoznunk.

[wp_ad_camp_1]

A lakásunk körül megjelenő rovarokat, díszes és illatos növényekkel is elkergethetjük, nem kell mindjárt vegyszereket vásárolnunk. Ezekkel nagy eredményeket érhetünk el, és még balkonunkat is, gyönyörűen fogják díszíteni. A legyek és a szúnyogok nagyon bosszantóak lehetnek. Elriasztásukra használjunk mentaféléket. Még mi emberek szeretjük a macskamenta vagy a borsmenta kellemes és friss illatát, addig a szárnyas rovarok irtóznak ezektől a növényektől. Tegyünk az erkélyünkre, vagy az ablakpárkányra mentát, és már el is búcsúzhatunk a bogaraktól. A muskátli a teraszok legkedveltebb virága, mely szépsége mellett, hasznos lehet védekezésképp, a vérszívó szúnyogok és a darazsak ellen. Tartsunk lakásunk körül pár cseréppel ebből a színes virágból, ami rendkívül jól el fogja űzni a nem kívánatos állatkákat.

Szúnyog
Szúnyog

A dohányvirág is egyedi illatával tartja távol a szúnyogokat, mialatt ő még magához vonzza a meseszép pillangókat. Ezek mellett a körömvirág, szegfű, levendula, bazsalikom, paradicsom, valamint ha nagyobb udvarral rendelkezünk a diófa, cédrus vagy az eukaliptusz ültetése is hatásos lehet a rovarok ellen. A hangyák megjelenése a lakásban és az udvaron sem okoz örömet. Keressük meg, hogy honnan szoktak előbújni és a repedésbe vagy a lyukba, szúrjunk zsályát. Amennyiben cserépbe ültetünk növényeket, figyeljünk oda a gondozásuk során, hogy a táljukban, soha ne álljon víz. A szúnyoglárvák itt tudnak a legjobban szaporodni, és hiába alkalmazzuk ezeket a fent említett illatos növényeket, a szúnyogok mégsem fogják elkerülni az otthonunkat. Ha felesleges vizet látunk a virágok tálkájában, azonnal öntsük le.