Szükségem van ezekre a dolgokra az önéletrajzomban?

Nagyon sok olyan dolog szerepel az önéletrajzban, amelyre valójában nincs is szükségünk. Bizonyos esetekben ezek a dolgok valóban hátrányosan befolyásolják az álláskereső esélyét az interjúra.

[wp_ad_camp_1]

Ha azt kérdezi magától: „Szükségem van ezekre a dolgokra az önéletrajzomban?” vessen egy pillantást azokra a dolgokra, amelyeket az álláskeresőknek meg kellene adniuk az önéletrajzukban, és amelyeket nem szabad. Egy küldetés nyilatkozat volt a megfelelő fejléc az önéletrajzhoz. Ma már ez elavult. Ehelyett használjon egy tapasztalati összefoglalót. Ez egy felsorolás azon készségeiről és követelményeiről, amelyekre egy adott munkához szükség van. Kemény készségek és átadható készségek kulcsszavakkal segítik az önéletrajz optimalizálását, hogy az túlléphessen az ATS-en. Ha ezt megteszi, a felvételi menedzser kezébe kerül, és első pillantásra lenyűgözi őket a végzettsége. Arra is kényszeríti őket, hogy folytassák önnel és behívják interjúra. A referenciák nem szerepelhetnek az önéletrajzban. Ha egy álláshirdetéshez néhány referencia benyújtására van szükség, hozzon létre egy külön dokumentumot, és adja hozzá őket külön. Ezután csatolja az önéletrajzot és a külön dokumentumban elmentett referenciákat az álláspályázathoz, vagy csatolja azokat a felvételi vezetőnek szóló e-mailhez.

A felvételi folyamatban a referenciák fontosak. De az, hogy ezeket a referenciákat hogyan terjeszti, sokkal fontosabb, mint gondolná. A professzionális arculat és a nagyszerű márka nem csak a közösségi média fiókokról szól. Az Ön e-mail címének profinak kell lennie, és könnyen érthetőnek is egyben. Fontolja meg külön e-mail fiók létrehozását álláskeresési célokra. Könnyebben nyomon követheti az elküldött alkalmazásokat és az esetleges potenciális ügyfeleket, és csökkenti annak kockázatát, hogy véletlenül törölje a levélszemétként tévesen olvasott e-maileket.