Szórakoztató olvasnivalók a hétvégékre

A nyári szabadságok után újra jönnek a dolgos hétköznapok, melyeket csak a hétvégék nyugalma tud egy kicsit megtörni. Ha igazán tartalmas, mégis pihentető és egyben szórakoztató kikapcsolódást keresel, akkor érdemes az általunk említett könyveket a kezedbe venni és biztosan nem fogod megbánni a választásod.

[wp_ad_camp_1]

Paulo Coello: Az alkimista. A történet egy pásztorfiú útkeresése, ám igazából minden ember útkeresését mutatja be. Olyan esszenciális olvasmány, aminek kapcsán az ember ráismer és rátalál saját magára. A könyv a bölcsességeket egy keleti, meseszerű történet köntösébe bújtatja, méghozzá nagyon szórakoztatóan.

John Steinbeck: Édentől keletre. A regény fogalmazása viszonylag könnyed, olykor bájos humor jellemzi és tele van hétköznapi etikai kérdésekkel, éppen úgy, ahogyan egy családi történetben ez már szokás. Olyan regényről van szó, ami szórakoztatva ad, ám ezen felül azon könyvek egyike, mely kihagyhatatlan olvasmány.

Olvasnivaló könyv
Olvasnivaló könyv

Gabriel Garcia Márquez: Bánatos kurváim emlékezete. A történet egy öregemberről szól, akinek az élet egyszerre ajándék és játék egészen addig, amíg saját csapdájába esve szerelemes nem lesz. A racionális és emocionális gondolatok egyszerre kavarognak, érzések tárulnak fel a könyvben, mindez olyan szemszögből és stílusban leírva, ami utánozhatatlan.

Charlotte Bronte: Jane Eyre. A klasszikus történet egy szegény árva lányról szól, akit egy szigorú, rideg nevelőintézetbe küldenek. A lányt ez nem keseríti el, nem töri meg, hanem épp megerősíti őt. Az intézetben megismeri az igazi barátságot, az emberi élet törékenységét és legfőképp az akarat fontosságát. Osztályelső lesz, majd felnőve tanítónő. Idővel nevelőnőnek szegődik egy kislány mellé, akinek édesapjába szerelmes lesz. A férfi viszont sötét titkot rejt. Olyan romantikus regény ez, melyet kötelező elolvasni!