Szőnyegtisztítás házilag

Minden háznál történnek apróbb balesetek, melyek próbára teszik a háziasszonyok ügyességét, leleményességét. A házi praktikák jól jönnek olyan esetekben, amikor kiömlik egy pohár kóla, esetleg egy kevés vörös bor a szőnyegre, és beteríti a világos szőnyeget. Az elszíneződés drámai hatású is lehet, főleg egy frissen berendezett nappaliban, ahol különleges helyet foglal el a szóban forgó berendezési tárgy.

[wp_ad_camp_1]

A folyadékok kétségkívül csúnya foltokat tudnak hagyni bármilyen kárpiton, a szövetszálakból kivenni őket lehetetlennek látszik. A tapasztalat mégis azt mutatja, nem kell megijedni, ha megtörtént a baj, mert közel a segítség! Akár kávé löttyent rá kedvenc szőnyegünkre, akár más színes ital, a jól bevált házi módszerekhez érdemes elsősorban nyúlni.

Nem mindig a drága vegyszerek jelentik a megoldást a foltok ellen, megéri próbálkozni az egyszerű, bevált eljárásokkal is. Az otthon található élelmiszerek némelyike nemcsak a főzésben kiváló, de jó szolgálatot tesz az anyagok tisztításánál is. A közismert szódabikarbóna sokoldalúsága az egyik jó példa arra, hogy profi tisztítószer házilag is készíthető. Olcsó és hatásos, kell ennél több? Nincs másra szükség, mint a konyhában alaposan szétnézni, és összeszedni pár alapanyagot.

Szőnyegtisztítás házilag
Szőnyegtisztítás házilag

Nyissuk ki a szekrényt és vegyük ki a szódabikarbónát, az ecetet és a sót! Ezek pontos elegye hatásos vegyszer a makacs foltok ellen, vízzel hígítva is tökéletes tisztítószer. Természetesen a fürdőszobában szintén találunk alkalmas eszközöket a takarításhoz. Nedves törlőkendő, szalmiákszesz, bórax és borotvahab lehet a siker következő titka.

Ha megfogadjuk a szakértők tanácsát, és a használati utasításnak megfelelően alkalmazzuk a sebtében előállított foltkiszedő sprayt, meglepő eredményt érhetünk el. Szükség lesz még egy rongyra, hogy a befújt felületet alaposan átdörzsöljük, a hatás garantáltan nem marad el! Ajánlatos párszor ismételni a műveletet attól függően, melyik szerrel takarítunk. A szivacs szintén hasznos segítség, ha fel szeretnénk a nedvességet szívatni a szennyezett területről. Különleges készítménynek számít még a kukoricakeményítő és a tej keveréke, mely a tinta okozta csúnya színeződést oldja fel. Ha azonnal cselekszünk, megkíméljük magunkat a sokkoló látványtól. A lényeg, hogy soha ne költsünk többet, mint amennyit okvetlenül muszáj, mindig keressük meg az legoptimálisabb megoldást a problémánkra.