Szilveszterezés külföldön

Manapság már sokan döntenek, az itthon jól megszokott szilveszterezés helyett, a külföldi utazás mellett. Úti célként egzotikus helyeket, nyüzsgő emberekkel teli városokat, esetleg egy csendes hegyvidéki kis házacskát választanak.

[wp_ad_camp_1]

Európában a turisták körében az egyik legnépszerűbbnek Róma számít, mely minden utazó álmai közt szerepel. Az „Örök város” falai közt, az utcákon koncertek és fesztiválok élmény teli hangulatában, és éjféli tűzijátékkal köszönthetik az odalátogatók az újesztendőt. Aki itt tölti a szilveszterezést, senki sem hagyja ki a sertéshúsból készült kolbászt és a lencsét, remélve ezzel az újévben a jólétet és gazdagságot. A piros színű ruhaviselet is hagyománynak számít, így a szerencse nem kerüli el viselőjét. Egy másik kedvelt helyszínnek számít London is. Itt garantáltan élményekkel teli szilveszterezésben lehet részünk. Gyönyörű tűzijáték várja az utcán újévezőket, illetve a Temzén sétahajókázókat. Elsején egy Újévi parádén vehetnek részt a turisták, ahol táncosok, dobosok, zenészek és akrobaták szórakoztatják a közönséget.

Szilveszter
Szilveszter

A Kanári-szigeteken való szilveszterezés tökéletes lehet a fiatalabb és az idősebb generáció számára is egyaránt. Itt 20 fokban koccinthatunk, napsütésben búcsúztathatjuk az óévet, és még Európát sem kell elhagynunk. Nemcsak a parton bulizhatunk, de a part közelében számos hajó várja a bulizni vágyókat, és éjfélkor gyönyörködhetünk a káprázatos tűzijátékokban. Sokan szervezik úgy a szilveszterüket, ha már elutaznak, akkor inkább meleg éghajlatot választanak maguknak, egy egzotikusabb újévezést. Persze ez már jóval magasabb anyagi ráfordítást igényel. A karibi Kuba szigete tökéletes lehet mindenki számára, hisz itt a fehér homokos óceán parttól nem is kell szebb és tökéletesebb hely a koccintáshoz.