Szeretne hasi zsírt égetni?

Ha a téli hónapokat szénhidrát- és bortartalmú étrenden tölti (mindannyian ezt tesszük) akkor az a gondolat, hogy nyáron fürdőruhát vegyen fel, némi stresszt okozhat Önnek. Egy tanulmány kimutatta, hogy egy nagyon egyszerű összetevő bevezetése a napi étrendbe fokozhatja a zsírvesztést a hasi tájékon.

[wp_ad_camp_1]

Szakértők szerint a köménymag fogyasztása gyors fogyáshoz vezethet, ha egészséges étrenddel és testmozgással kombinálják. A Pub Med által nemrégiben közzétett, 78 férfit és nőt bemutató tanulmány kimutatta, hogy a kömény mellékhatások nélkül ugyanolyan hatékony a fogyás szempontjából, mint az elhízáskezelő tabletta. A köményt szedő résztvevők három kilogrammal többet fogyottak, mint azok, akik nem, így testzsírjuk majdnem 15 százalékkal csökkent. Ha szívesen kipróbálná, ajánlatos egy teáskanál köménymagot egy éjszakán át vízben áztatni. Az ozmózis révén a víz megduzzasztja a magokat, miközben a magok a tápanyagokat juttatják a vízbe. Meg kell inni az oldatot – más néven Jeera vizet – naponta háromszor, mivel az ital megismétli a teltségérzetet, és csökkenti az étvágyat. Szükség esetén édesítheti az italt mézzel is.

A hasi zsír eltávolítása mellett a fűszernek számos más előnye is van, mint például az emésztés elősegítése. A kömény – amely rostokkal van tele – gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően megakadályozhatja a puffadást. A megoldás elfogyasztása nemcsak az emésztőenzimek szekrécióját serkenti, hanem felgyorsítja az emésztési folyamatot, ezáltal segít az emésztési zavarok elleni küzdelemben. A csodálatos összetevőt alkalmazhatjuk a bőrön különböző bőrbetegségek, például ekcéma és pattanások kezelésére, és biztos, hogy egészséges ragyogást kölcsönöz az arcunknak. Mire vár még? A következő nagy bevásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a köménymag a lista tetején van.