Szeresd az őszi hónapokat is!

Sokan nem szeretik az őszt, mert hideg, mert sok esőt hoz, mert szerintük lehangoló és még sorolhatnánk. A legjobb azonban, ha minden hónapnak kiélvezzük a sajátos varázsát, ha már egyszer olyan szerencsében van részünk, hogy több évszakban is testközelből vehetjük szemügyre a természetet.

[wp_ad_camp_1]

Az őszi tájnak egészen különleges hangulata van. A mesés, színátmenetes levelek által a fák teljesen átváltoznak. Nincs is szebb, mint egy séta az őszi avarban. Arról már nem is beszélve, hogy ősszel számos bogyós növénnyel és egyéb ízletes gyümölccsel gazdagodhatunk, amikből megannyi isteni finomságok készíthetünk télire.

Sok ember azért várja a hidegebb szezont, mert nagyon elegük van a hőségből, az ezzel járó izzadásból, és persze abból, hogy kicsike ruhákat kell viselni, amelyek olyan részeket is megmutatnak testünkből, amelyekre talán nem vagyunk büszkék. Számukra az ősz valóságos megváltás, ahol végre előkerülnek a félretett, elfeledett ruhák, a jó meleg holmi.

Ősz
Ősz

Ősszel persze nem csak magad, de otthonod is átöltöztetheted. Ebben az időszakban számos dekorációt választhatsz, ami hozzásegít a különleges hangulat megteremtéséhez. Nem muszáj mindenképp vásárolni, hiszen ott vannak a színes falevelek, a lehulló termések, és persze a tök is, ami pár vágással és egy kis dísszel azonnali halloweeni hangulatot teremt otthonodban. Csak egy kis kreativitás kell és egy kis szorgalom.

Ősszel a testet és lelket melengető forróságokat is kiélvezheted végre. A jóleső melegséget árasztó italok egész kavalkádjából választhatsz. A teázás, a kávézás, a forró csoki, de a forralt bor ősszel és télen az igazi. Egy-egy termálfürdős hétvége, vagy egy szauna is sokkal jobban fog esni, mint nyáron, arról nem is beszélve, hogy a méregtelenítő szaunával az őszi megfázást is elkerülheted.