Strandoljunk itthon

Mikor elkezdünk a nyaraláson gondolkodni, akkor sokunknak elsőre külföld jut az eszébe. Ám nem biztos, hogy megéri a hosszú út és az utazás, ugyanis itthon is számos, olyan strandot találunk, mintha egy drága tengerparton lennénk.

[wp_ad_camp_1]

A Balaton környéki fürdőkultúra a 20. század második felében kezdett kialakulni. Mára már, olyan szintre fejlődött, hogy a legtöbb strand európai színvonalú stranddal várja a vendégeket. A legkisebbek számára mindenütt árnyékolt játszóterek várják homokozókkal, melyek a felhőtlen szórakozást biztosítják. Csopakon már baba-mama szobát és etetéshez alkalmas helyiséget is kialakítottak. A fiatalok számára nagy választékban megtalálhatóak vízi és szárazföldi sportok. Egyre több helyen találhatunk röplabda, foci, kézilabda illetve kosárlabda pályát. A pályák homokos, illetve füves részen vannak kialakítva. Ráadásul a strandröplabda játék részére már a vízben is megtalálhatók erre alkalmas pályák.

Balatoni strand
Balatoni strand

A legtöbb strand családbarát, amely azt jelenti, hogy minden körülmény adott a kellemes pihenéshez. Ilyenek pl. Balatonfűzfő, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Balatonakali, Zánka, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Keszthely, Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonlelle, Balatonföldvár és Balatonszemes is. A legtöbb strandon bérelhető vízibicikli, de már sportkajakot, kenut, vitorlást, snokky-t is bérelhetünk. A kölcsönzésdíja függ a sporteszköztől, de nem haladja meg a pár ezer forintot. Óriáscsúzdák is találhatók már több helyen a gyerekek nagy örömére. A fizetős strandok jelképes összegekkel dolgoznak, melyeknél emelés nem történt az utóbbi években. Arról, hogy melyik strand fizetős, a Balaton hivatalos hónlapján találnak. Használják ki a hazánk adta lehetőségeket.