Spanyolország káprázatos templomai

Spanyolország templomai világhírűek, éppen ezért ha szebbnél szebb templomokat látogatna meg, akkor Spanyolországba mindenképpen érdemes elutaznia. Most megtudhatja, melyek a legszebb templomok a flamenco tánc hazájában.

[wp_ad_camp_1]

Mallorca szigetén, közvetlenül Spanyolország partjainál található a lenyűgöző Palma Santa Maria székesegyház. A helyiek La Seu néven ismerik, és a székesegyházat a 13. században  kezdték el építeni, de csak 1601-ben fejezték be. A katedrális egy mór mecset helyén épült, és az egyik legmagasabb katedrális Spanyolországban, sőt, még a egész Európában. A formatervezés a katalán és a gótikus stílus kombinációja, ám a 20. század elején Gaudi tett néhány külalaki változtatást, frissítve a stílust. A csodálatos Expiatori del Sagrat Cor Templom, amelyet magyarul Jézus Szent Szívének Templomaként ismernek, Barcelonában található, közvetlenül a Tibidabo hegy csúcsának találkozóján. Ez az egyik legújabb katedrális Spanyolországban, és csak az 1950-es években szentelték fel egy hosszú építési folyamat után. A templom kőből épült, római stílusú kivitelben, bár rengeteg díszítés és neogótikus jel is megtalálható benne.

Palma Santa Maria
Palma Santa Maria

A spanyol hagyomány szerint azt mondják, hogy Szűz Mária megjelent Jakab apostolnak, amikor a zaragozai Ebro folyón imádkozott. Ezért a Basílica de Nuestra Señora del Pilar székesegyházának már régóta történelmileg jelentős szerkezete van, és mind Spanyolország, mind pedig a keresztény vallás tiszteletben tartja. A bazilika építészeti stílusa rokokó, barokk és neoklasszicista stílusok keveréke, a belseje pedig pedig Francisco Goya festőművészetének megdöbbentő kiállításának ad otthont. Talán a leghíresebb gótikus templom Spanyolországban a Toledo-székesegyház, egy mesés épület, amely a spanyol tervezés és építészet legnemesebbjét képviseli. Fehér mészkővel építve a székesegyház szinte másvilági, tükrözi a fényt, és még azok számára is lenyűgöző, akik nem érdeklődnek a vallás vagy az építészet iránt.