Snowboard karbantartása egyszerűen, otthon

Hamarosan itt a téli sportok ideje és ezért érdemes megemlíteni, hogy miképpen is lehet karbantartani eszközeinket, hogy ezáltal is több pénzt tudjunk megspórolni, akár így hosszabbra nyújtva a telelés idejét. A snowboard a legnépszerűbb eszközök közé tartozik és ma már hazánkban is igen sokan rendelkeznek ilyen nagyszerű deszkával, ami igazi élményeket hozhat a sípályákon.

[wp_ad_camp_1]

Muszáj karbantartani a snowboardot ahhoz, hogy rendesen csússzon és az éle is megfelelően kapaszkodjon a fordulásnál, ezáltal biztosítva, hogy kedvünkre trükközhetünk vele. Általában már ránézésre meglehet állapítani, hogy mely deszkának is van szüksége egy kis segítségre, hiszen előbb-utóbb elkezd bolyhosodni a deszka és az élek is berozsdásodhatnak, eltompulhatnak, ami által ha nem is használhatatlanná válik, de nem nyújt megfelelő felhasználói élményt.

Az egyik kiváló megoldás annak érdekében, hogy meg tudd őrizni deszkád minél jobb állapotban a waxolás, hiszen így használat során a wax réteg kopik és nem maga az eszköz, azaz növelhető a snowboard élettartama és még jobban is fog csúszni. Első lépésként alaposan meg kell tisztítani a deszkát, hogy lejöjjön róla a régi réteg és az egyéb szennyeződések is. Ezek után szárazra kell törölni.

Snowboard
Snowboard

A waxoláshoz ezek után kell egy régi vasaló is, amit már nem sajnálunk és azt közepes hőmérsékletre melegítve belevasalhatjuk a szert a deszkába. Amint az kihűlt le kell törölni róla a felesleget, hogy az a későbbiekben ne lassítsa a deszkát. Ezek után pedig csak a dörzsölés marad, amivel óvatosan kell bánni, hogy a wax réteget ne sértse.

Az élek élezése érdekében viszont érdemes inkább szerelőhöz fordulni, hiszen otthon többet ronthatunk, mint javítunk, ha nem megfelelő eszközzel nyúlunk a deszkához. A szakember rendelkezik az élezéshez szükséges eszközökkel és gyorsan megoldja azt, hogy aztán élvezhessük a csúszást.