Seaside, Oregon legszebb üdülővárosa

Az Oregon-part egyik legszebb üdülővárosa, Seaside több mint egy évszázada vonzza a családokat és a nyaralókat. Gyönyörű, széles tengerpartja büszkélkedhet számtalan látnivalóval és árkáddal nyüzsgő sétányán és tengerpartján.

Mivel a nyári hónapokban nagyon sokan jönnek a városba, Seaside központja szinte karneváli hangulatot áraszt. Számtalan vattacukor-állvány, fagyizó és ajándékbolt található itt. Kiváló tenger gyümölcseit kínáló éttermek, valamint múzeumok és művészeti galériák sora a tengerparti látnivalók listájának élén áll. A városközpont turisztikai látványosságainak felfedezésén, a Prom mentén sétálgatáson és az aranyhomokon való heverészésen kívül a kisváros a Lewis és Clark expedícióval kapcsolatos történelmi helyszínekkel is rendelkezik. Mivel sok mindent lehet itt tenni, és számos állami park és természeti helyszín található a közelben, a Seaside-ot érdemes megnézni, ha van rá lehetősége. A Tillamook Head National Recreation Trailhead öt perces autóútra fekszik Seaside-tól délre, nem messze a Sunset Beach-től. Az út kellemes a kiránduláshoz. Az Oregon Coast Trail része, a festői út a híres Lewis és Clark Expedition nyomdokain halad.

Az alig 12 mérföld hosszúságú kifelé és hátra vezető ösvény érintetlen erdőket és dombokat ölel át, mielőtt végül felbukkanna a Csendes-óceán. Clark kapitány úgy írta le, mint a „legnagyszerűbb és legkellemesebb kilátást”, amit valaha látott, a Tillamook Head hatalmas hegyfokának tetejéről nyíló kilátás mindenképpen lenyűgöző. Az óceánra és Oregon sziklás partjaira néző lélegzetelállító panorámák mellett élvezheti az Ecola State Park mesés állatvilágát és növényvilágát. A Seaside Carousel Mall a helyiek és a turisták körében egyaránt nagy kedvenc, a város központjában található, mindössze pár háztömbnyire a strandtól. Egy szórakoztató, családbarát hely, ahol több tucat üzletnek és étteremnek, valamint számtalan árkádnak és körhintás túrának ad otthont.