Santorini szigete

Santorini szigete egyike a legcsodálatosabb és leggazdagabb görög nyaralóhelyeknek. Igazi luxusüdülő, ennek megfelelően az itteni vendéglátóipari létesítmények is kissé „csillogóbbak”, mint azt a legtöbb más görög sziget esetén megszokhattuk.

[wp_ad_camp_1]

Santorini szigete nem csak a Görögországot jól ismerők számára ismerős; Európa egyik olyan luxus paradicsomáról van szó, ahova a gazdagok előszeretettel ruccannak ki egy kis nyaralgatásra. Szerencsére a szigeten találhatók olyan szolgáltatások, amelyek a kispénzű turisták számára is megfelelő alternatívát jelent; sajnos a társadalmi különbségek igencsak feltűnőek lehetnek, de akit ez egyáltalán nem zavar, az biztosan kellemes napokat tölthet el ebben a földi paradicsomban. Azt azért el kell mondani, hogy az itteni olcsó alternatívák sem nevezhetők olcsónak más görög nyaralóhelyek és szigetek áraihoz képest. Itt mindenek kicsit magasabb az ára, mint amit máshol megszokhattunk.

Santorini
Santorini

A természeti és az urbánus környezet is lélegzetelállító; az égszínkék tenger, a fehér partszakaszok, a csirkézett természeti képződmények, a városkák és sétányok mind-mind olyan hangulatot árasztanak, amelyek valósággal rabul ejtik az ideérkező turistát. Be kell látnunk, hogy Santorini szigete nem véletlenül lett a gazdagok luxusüdülője. Az is igaz viszont, hogy az utóbbi években egyre többen érkeznek ide, így a sziget egyre zsúfoltabbá válik a főszezonban. Egyeseket ez zavarhat, mások pedig örülnek neki. Annyi bizonyos, hogy az itteni vendéglátók örülnek a megnövekedett forgalomnak; mindezek ellenére a sziget a mai napig képes volt megőrizni idillikus, családias hangulatát. A sziget épített és történelmi hagyatékban gazdag, így nem csak a tenger örömeinek érdemes hódolni, hanem a kulturális hagyatékokra is érdemes időt szánnunk.