Saint Lucia megkönnyíti a vakcinázott utazók szigeti protokolljait

Saint Lucia kormánya bejelentette, hogy a két COVID-19 oltással rendelkező utazók több lehetőséget élvezhetnek az egész sziget megtapasztalására. Így a karib térségben további enyhitések várhatók a turisták számára.

A beoltott utazók most bérelhetnek autót, vacsorázhatnak több helyi étteremben, és további tevékenységekben vehetnek részt, például strandolásban, a szigeteken meglévő protokollok betartása mellett. Az oltással rendelkező látogatóknak az érkezés napjától kezdve korlátozás nélkül lesz hozzáférésük Saint Lucia minden részéhez, és a beoltott visszatérő állampolgárok számára a karantén megszűnt egyes országokban. Például az oltott utazók üzleteket, piacokat, éttermeket és tevékenységeket fedezhetnek fel a sziget egész területén olyan népszerű területeken, mint Castries, Rodney Bay, Soufrière és még sok más. Minden Saint Lucia látogató COVID tanúsítvánnyal rendelkező szállások széles választékából válogathat és szállhat meg (szállodák, villák, Airbnb).

Ahhoz, hogy teljes védőoltásnak minősüljön, az utazóknak két héttel (14 nappal) az utazás előtt legalább két dózisú COVID-19 vakcinával kell rendelkezniük. Az utazók az érkezés előtti utazási engedély űrlapon jelzik, hogy teljes mértékben be vannak oltva, és feltöltik az oltás igazolását. Ugyanakkor maguknál is kell legyen az oltási kártyájuk vagy dokumentációjuk. Saint Luciába érkezésükkor az előzetesen regisztrált, teljesen beoltott látogatókat egy erre kijelölt egészségügyi szűrővonalon gyorsítják fel, és tartózkodásuk ideje alatt nem elektronikus azonosítóval ellátott karszalaggal látják el őket. Ezt a karszalagot a tartózkodás ideje alatt viselni kell mindenhol és a Saint Luciából vissza indul el kell távolítania. Természetesen a beutazási protokollt itt is követni kell, csakúgy mint azelőtt.