Római látnivalók és nevezetességek

Ha Olaszország, mint úti cél kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a történelmi nevezetességekre, a spagettire, és a vízre épült Velencére gondolnak. Róma akár több hétre elegendő látnivalóval várja a turistákat, melyek közül most néhány világhírű helyszínre szeretnénk felhívni a figyelmet.

[wp_ad_camp_1]

A Kr.u.75-től épült Colosseum a város jelképének számít, csakúgy, mint a Vatikán. Ez tulajdonképpen „város a városban”, és a katolikus egyház államaként tartjuk számon. Legfontosabb bevételei a turizmusból származnak, ami nem is csoda, hiszen minden évben több millióan fordulnak meg múzeumaiban és vallási jellegű építményeiben. Hasonlóképpen frekventált terület a Szent Péter –Bazilika és a hozzá tartozó tér. Róma egyébként híres barokk kútjairól és szobrairól, melyek között talán a Trevi-kút a legismertebb. A turisták által rendkívül közkedvelt Spanyol lépcső, de a 2700 éves múltra visszatekintő Forum Romanum is a legnépszerűbb turisztikai célpontok között szerepel. A Tiberis folyó kanyarulatában helyezkedik el Hadrianus császár síremléke, az Angyalvár, mely az Angyalok és démonok című, nagysikerű mozifilmből is visszaköszön.

Róma
Róma

Rómában járva természetesen a remek gasztronómia is mindenképpen szót érdemel, hiszen az igazi olasz ízekkel, valamint a hatalmas tereken levő kávéházak ajánlataival is megéri megismerkedni. Az örök város egyedi hangulatával magával ragadja a látogatókat, akik gyakran többször is visszatérnek a szinte mindig újat mutatni képes Rómába. Mivel több ezer éves műemlékekről van szó, így a városban járva előfordulhat, hogy egy-egy történelmi vagy vallási nevezetesség éppen restaurálás alatt áll, de látnivaló így is akad bőven a világhírű olasz fővárosban. Nyaralást, vagy hosszú hétvégét tervezve Róma garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket.