Róma legszebb múzeumjai

Nem kétséges, hogy Olaszország fővárosa csodálatos kulturális élményt nyújt mindenki számára. Rómában megnézheti a Colosseumot és sétálhat a gyönyörű macskaköves utcákon, de nem érdemes kihagyni a jobbnál jobb múzeumokat. Az Örök Városba való következő kirándulásodon győződjön meg róla, hogy időt szakít Róma legszínvonalasabb múzeumainak is.

[wp_ad_camp_1]

A Római Civilizáció Múzeumában láthatja, hogy hogy is nézett ki az ősi Róma. Néhány leghíresebb római lelet reprodukcióit is megtalálhatja, így közelebbről megnézheti a császári római idők életét. A Római Civilizáció Múzeuma, a Museo della Civilta Romana néven is ismert, amely város déli részén található, ahol érdekes tereket és épületeket látni az 1930-as és 40-es évekből. Róma területén, Vigna Vecchia néven, nem hagyhatja ki a gyönyörű Villa Guilia-t, a III. Pápa által megbízott 16. századi kastélyt. A Villa Guilia ma a Museo Nazionale Etrusco-t vagy a Nemzeti Etruszk Múzeumot foglalja magában. Ez a világ legnagyobb etruszk művészeti gyűjteménye, és ez fog leginkább tetszeni a történelem szerelmeseinek.

A gyűjtemény legfontosabb elemei a menyasszony és a vőlegény, egy életnagyságú szoborcsoport, amelyet Sarcofago degli Sposi-nak, a Pyrgi Tablet-nek és a Tita Vendia Vázának is neveznek, amely becslések szerint több mint 2600 éves. 1506-ban Róma Trastevere kerületében egy reneszánsz villa épült eredetileg a Siena-i bankár számára, de a villát a 16. század vége felé a Farnese család vásárolta meg, és azóta Villa Farnesina neve. Míg a villa látványos U-alakú designnal rendelkezik, a látogatás igazi oka az a művészet lesz. Néhány hálószoba falai Raphael által festett freskókkal díszítettek, és a szalonban trompe-l’œil kijelző található. A villa legtöbb szobája, köztük a híres Loggia, a nyilvánosság számára rendszeresen látogatható.