Repülőn való utazás csecsemővel

Az emberek tapasztalatai szerint csecsemővel együtt utazni egy repülőgépen ugyanolyan nehéz feladat, mint egy több fogásból álló ebédet elfogyasztani a gyermek sírása, hisztije mellett. Természetesen kisbabával repülni nem lehetetlen feladat, csupán néhány lényegesen fontos dologra kell oda figyelni.

[wp_ad_camp_1]

Ha kisgyerekkel szeretne repülőn utazni, akkor a jegyvásárlás során sajnos nem csak az lesz a gondja, hogy ablak mellett kell-e majd utaznia, vagy, hogy mekkora a gépre felvihető táska. Ajánlott a jegy megvásárlása előtt elolvasni azokat a szabályokat, amelyeket a légitársaság a gyerekek utazására vonatkozólag állított elő. Általában a hét napnál idősebb csecsemőkkel már probléma nélkül lehet utazni a repülőgépen. A kétévesnél fiatalabb gyermekek utazhatnak a szülők ölében, abban az esetben, ha egy plusz övvel vannak a felnőtthöz kötve. Érdemes megérdeklődni, hogy a gépre fel lehet-e vinni autós hordozót, a baba miatt hány táskát lehet magunkkal vinni, valamint, hogy egy felnőtthöz hány csecsemő csatlakozhat.

Utazás repülővel
Utazás repülővel

Nem érdemes rengeteg játékot felvinni a repülőgépre a baba miatt, hiszen a kicsi egészen jól elszórakoznak prospektus-magazinokkal, műanyag poharakkal, evőeszközökkel. A nagyobb gyerekeknek a repülés során nyugodtan oda lehet adni a tabletet, okostelefont, hiszen ezekkel az eszközökkel igazán le tudják magukat foglalni. A legfontosabb, hogy a gépre felvihető kézipoggyász tartalmazzon nagyobb csomagolású nedves törlőkendőt, pelenkát, popsikrémet, pelenkázó alátétet, csere ruhát a gyermek és a baba számára egyaránt, cumit, valamint hordozókendőt. A cumi nem csak a sírás során lehet hasznos, hanem fel és leszálláskor is, mivel általa a baba füle nem dugul be a nyomáskülönbség miatt.