Remek úti célok, ha szeretsz jókat enni

A thaiföldi fűszerek egyszerűen páratlan ízhatást tudnak kölcsönözni az ételeknek. A bangkoki bódék, a Damern Saduak-i farmok és a Hua Hin-i partvidék egyaránt gondoskodik róla, hogy olyan fűszereket és ízeket ismerj meg, ha Thaiföldre látogatsz, amelyek új távlatokat nyitnak meg előtted.

[wp_ad_camp_1]

A görög szigetek ugyancsak bővelkednek különleges ízekben, ételekben, persze egy mediterrán diétáról valószínűleg már Te is sok jót hallottál. Az ízletes halakban, fehér húsokban, zöldségekben, gyümölcsökben és olívaolajban gazdag étrend nem csak rendkívül finom ételeket, de még hosszabb élettartamot is biztosít a térség lakóinak. A hazánkban is népszerű gyros és tzatziki mellett semmiképp nem szabad kihagyni a tengeri herkentyűket sem, ha Görögországban jársz!

Toszkán konyha
Toszkán konyha

Egy Toszkán túra a gasztronómia kedvelői számára az igazi Mekka. A napsütötte olasz vidék ugyanis bővelkedik mindenben, ami csak szem – szájnak ingere. A Toszkán vidék magában foglalja a mediterrán étrend, a finom borok, a fantasztikus fagylaltok és az igazi pizzák aromáját, sőt Firenzében átérezheted a reneszánsz hangulatát is mindennek. Egy ételek iránt érdeklődő számára ennél tökéletesebb már nem is lehetne az utazás!

A Provence-i borvidék Franciaország legismertebb bortermelő vidéke, ahol napközben megtanulhatod, hogyan készítsd el a bouillabaisse nevű kagylólevest, illetve a fűszeres bárányrolád sütésének titkát is ellesheted. Egy pohár helyi termesztésű vörösborral pedig csak még inkább fokozható az ízhatást, az élvezetek netovábbját.

Az sokak által kedvelt indiai konyhaművészet fűszerezést illetően igazán csípős. Ha Indiában jársz, akkor feltétlenül érdemes megkóstolnod a biryanit, a tandoori fűszeres csirkét, vagy a kebabot, amit már idehaza is több helyen lehet kapni, de a helyi tenyésztésű homárt és garnélát ugyancsak érdemes megkóstolni.