Reggeli tömegközlekedés és a higiénia fontossága

A zsúfolt reggeleken emberek tömkelege indul munkába, iskolába.  A tömegközlekedési eszközök nagy része tömve velük. A busz már levegőmentes, az utasok tolonganak, nincs férőhely.

[wp_ad_camp_1]

Az időszak mindegy, baktériumok és vírusok várnak ránk akár egy kapaszkodón, vagy az üléseken. Közvetlen hordozói az utazóközönség, egy köhögés közben nem odatartott kéz, vagy szimplán tüsszentés a „semmibe”. Feltételezés nélkül, ami nagyon súlyos veszélyekkel is járhat más utazóval szemben.

Fertőző vírusos megbetegedések, különféle gombásodás, influenza, a nátha veszélyeztetheti szervezetünket akarva vagy akaratlanul.

Tömegközlekedés
Tömegközlekedés

Ha tenni ellene nem is, de megelőzhető és kiküszöbölhető a kártevők hatása. Főleg a téli időszakban, amikor egyébként is nagyobb a megbetegedés mértéke, vitaminokkal, gyümölcsfogyasztással, és a megfelelő napi folyadékbevitellel csökkenthetjük a betegségek esélyét és erősíthetjük szervezetünk erősségét, immunrendszerünket.

Másrészt nagyon fontos szerepet játszik, és nem elhanyagolható a külső higiénia sem. Van pár erre szolgáló, olcsón beszerezhető eszköz, amelyek védőburkot jelentenek tömegközlekedés alkalmával.

Nem gondolnánk, hogy egy kézmosás mennyire befolyásolja magunk, és mások egészségét. Ezen kívül a táskánkban könnyen elférő antibakteriális kézfertőtlenítő, zsebkendő, és a kéztörlő szintén segítségünkre lehet utazásaink alkalmával.

Figyeljünk elsősorban magunk, és mások egészségére!