Praktikus felületfűtés és –hűtés felújításokhoz

Jövő évtől, azaz 2014 januárjától lesz elérhető az új száraz technológiával szerelhető, korszerű Uponor Renovis fal- és mennyezetfűtő és -hűtő rendszer. A megoldást leginkább felújításokhoz ajánlott, hiszen lehetővé teszi a felületfűtés és -hűtés kialakítását akár egyetlen helyiség számára is, de könnyedén csatlakoztatható a már meglévő radiátoros rendszerhez is.

[wp_ad_camp_1]

A rendszer tartalmaz fűtési csővezetékeket, melyek 15 mm vastag gipszkarton sínekre kerülnek felszerelésre. A megoldás oldalfali vagy mennyezeti telepítésre egyaránt tökéletesen alkalmas. A Renovis gipszkarton elemekbe 9,9×1,1 mm-es Uponor PE-Xa csővezetékek vannak beöntve, ezzel optimális hőátadást biztosítva az épületben. A fűtési bekötő vezetékek és a szivattyúegység pedig a burkolat alatt helyezkedik el, a gipszkarton sínek között teljesen észrevétlenül.

A rendszerhez alkalmazott gipszkarton kiváló hővezető képessége az oldalfalon, a hőlépcsőtől függően, akár 120 watt energia is lehet négyzetméterenként, amíg a mennyezeten ez az érték akár 60 watt is lehet négyzetméterenként, avagy ekkora fűtési teljesítményt is lehetővé tesz. A felületi elemek képesek kifejezetten gyorsan reagálni a hőmérséklet változására.

Felületfűtés
Felületfűtés

A gipszkarton elemeket csomagokban kínálja a gyártó, így elérhetők 5, 15, 30 és 60 négyzetméteres kiszerelésben. A csomagokban emellett három különböző méretű gipszkarton elem található, melyek mérete lehet 2000×625 mm; 1200×625 mm; 800×625 mm.

Emellett hamarosan rendelhetők lesznek olyan csomagok is, amelyek csak egy méretű gipszkarton elemet tartalmaznak. A világítótestek és az egyéb berendezések egyszerű felszerelhetősége miatt a csővezetéket nem tartalmazó úgynevezett „vakpaneleket” is lehet rendelni a gyártótól. A rendszer által a felújítási munka gyorsan és a lehető legkevesebb porképződéssel és zajjal fog történni, hiszen a telepítés gyors, egyszerű és nem jár komoly szemétképződéssel sem.