Őszi mozipremierek, melyeket érdemes megnézni

A szenvedély királya (The Look of Love): Az erotika forradalmára, Paul Raymond nevéhez kötődik Nagy Britannia legelső sztriptíz bárja. Egy igazi amerikai-angol filmdrámáról van szó, ahol láthatjuk a gazdaggá váló „szenvedély királyának” különleges életét, miközben képet kapunk arról, hogy miként hódított teret magának az erotika az ötvenes években.A film nagyon pikáns, sajátos humorral van fűszerezve, magasról tesz a közerkölcsre, szemtelen és arcátlan eközben bemutatja Raymond sikertörténetét, egyszóval kihagyhatatlan.

[wp_ad_camp_1]

Egy francia család szexuális krónikája (Chroniques sexuelles d’une famille d’aujourd’hui): A szex mindig jó téma a filmek esetében. Igazi francia vígjátékról beszélünk most, ami a nemi életről, a felvetődő kérdésekről szól, mint igényesség a szex terén, érettség, identitás, partnerek, és hogy vajon a családban lehet-e beszélni a szexről. A válaszokat egy francia család életén keresztül mutatja be a rendező.

Az elnök végveszélyben
Az elnök végveszélyben

Az elnök végveszélyben (White House Down): Igazi akciófilm, akciójelenetekkel, amiből nem maradhatnak ki a magasztos beszédek, a hősiesség, a jó amerikaiak és a rossz terroristák. A történek megszokott, a terroristák véghez akarják vinni gonosz tervüket, de ehhez szükségük van az elnökre is, akit egy hős ügynök az élete árán is megvéd, hiszen erre esküdött fel. A film hatásvadász elemei és a minden jó, ha jó a vége típusú befejezése ellenére is egészen nézhető, ha szereted a kemény akciót.

Cézárnak meg kell halnia (Cesare deve morire): A történet Róma egyik börtönében játszódik, ahol a rabok lehetőséget kapnak arra, hogy eljátsszák William Shakespeare Julius Caesar című tragédiáját. Eleinte persze nehéz a forgatás, hiszen már a szereplőválogatás is feladja a leckét a két rendezőnek, Paolo és Vittorio Tavianinak. Bizonyos idő után a rabok a szerepekbe beleviszik saját énjüket és tapasztalataikat. A dráma és a dokumentumfilm keveredése jelenik meg a képernyőn profi módon. Meg kell nézni!