Őrült sportok

Ha sportról beszélünk, legtöbbünknek a hétköznapi mozgásformák jutnak eszünkbe: foci, kézilabda, úszás, futás, aerobik, stb. De vannak olyanok, akik a sport szót újraértelmezték. Nézzünk pár példát erre!

[wp_ad_camp_1]

Sajtgurítás – Igen egyszerű sport. Egy domboldalról legurítanak egy sajtot, a versenyzők pedig a nyomába erednek. A sajtnak egy másodperces előnye van a versenyzőkkel szemben, azonban a sajtot elkapni majdnem lehetetlen, mivel a lejtő aljára már több mint 100 kilométeres sebességgel száguld. Néhány éve egy száguldó sajt megsebesített egy nézőt.

Szakáll és Bajusz Világbajnokság – Ez a fura verseny kétévente kerül megrendezésre, különféle szempontokat figyelembe véve díjazzák a versenyzők arcszőrzetét.

A halál fala – A neve alapján nem egy  bizalomgerjesztő sport,gyakorlatilag egy motorsportról van szó. Egy hordószerű pályán zajlanak az események. A centrifugális erő tartja pályán a résztvevőket. Ez a veszélyes „játék” hálaisten egyelőre csak inkább látványosság, versenysportként még nem űzik.

Sajtgurítás
Sajtgurítás

Óriástök verseny – Igazából ez egy vízisport: egy kivájt tökben kell átevezni egy tavon. Azt hihetnénk, hogy egyszerű dologról van szó, pedig ezek a hatalmas tökök nem olyan engedelmesek, mint egy csónak. Ha keveset vájnak ki belőlük, akkor nehezek maradnak, ha sokat, akkor könnyen eltörhetnek, kilyukadhatnak.

Buzkashi – A lovaspóló  egyik  változata, a régmúltba vezethető vissza. Lovon ülő férfiak egy kecske tetemét hajszolják.

Versenyevés –Sportnak nevezni enyhe túlzás: versenyt esznek a játékosok. Több féle típusa, ágazata, bajnoksága van a sportnak nem nevezhető játéknak. Sok étterem, étkezde maga is rendez versenyeket. Létezik hamburger, hot-dog, pizza evő verseny, de sokkal extrémebb evőküzdelmek is előfordulnak. Egészségtelen volta miatt rengetegen bírálják az efféle megmozdulásokat!