Orr plasztika információk

Valljuk be, mindenkinek akad olyan testrésze, melyet, ha meglát a tükörben elkeseredik a látványt szemlélve. Pláne, ha ez a testrész jól látható. Az orr, talán a legszembetűnőbb testrész, így azonnal feltűnik, ha az átlaghoz képest bármilyen formai vagy méretbeli eltérés tapasztalható az egyénen.

[wp_ad_camp_1]

Orr plasztika műtét során az orr csontos és porcos vázának a kívánt formára alakítása és ennek a helyzetnek a rögzítése történik. A műtét általában helyi érzéstelenítésben történik, de igény esetén akár altatásban is elvégeztethető.  Mivel nincs két ugyanolyan orr plasztikai műtét, így pontos operációs időt nehéz mondani, de körülbelül másfél órán át tart a beavatkozás. Az operáció során az orr csontos és porcos vázának a kívánt formára alakítása, valamint ennek a helyzetnek a rögzítése történik. A műtét végén a páciens orrára kívülről egy gipszsín kerül, ezzel rögzítik az orrot. Ezt a gipszsínt egy – két hétig kell hordania a páciensnek, majd az orvos eltávolítja. A műtéti területen két – három napon át fájdalom keletkezik, melynek mértéke fájdalomcsillapítókkal csökkenthető. Fontos, hogy a beteg ne hajoljon le vagy ne fújjon orrot, mivel az utóvérzésekhez vezethet.

Orrplasztika
Orrplasztika

A műtét után az orr bedagad, ennek következtében légzési nehézségek lépnek fel, így a szájon át kell levegőt venni. A megfigyelési időt követően a páciens kísérővel elhagyhatja a klinikát. Az otthoni ápolás megszervezése és a gyógyulásra vonatkozó utasítások betartása már a beteg dolga. Az orr végleges formáját fél – egy év után nyeri el. A legtöbb ember a lehetséges szövődmények miatt ódzkodik a műtéttől, azonban kockázat mentes operációt egy orvos sem tud garantálni. A műtét előtt nagy gonddal válassza ki plasztikai sebész szakorvosát és kérjen tőle referencia munkákat.