Óraállítás 2018 – az óraállítás története

Egyesek szerint az óraállítás történetét már visszavezethetjük egészen Benjamin Franklinig, viszont azt beszélik ő még nem tudta kivitelezni ezt az ötletet. Először az Egyesült Államokban vezették be a nyári időszámítást, hogy energiát takarítsanak meg ezzel. Azóta a világ szinte minden táján átvették ezt a szokást, és minden évben átváltunk nyári időszámításra március utolsó hétvégéjén.

[wp_ad_camp_1]

Az óraállítás 2018 évében március 25-ére esik majd, vasárnapra, amikor éjjel 2 óráról 3 órára állítjuk majd át az órákat, a nyári időszámítás pedig október 28-áig lesz majd érvényes, amikor éjjel 3-ról mindenki visszaállítja majd az óráját 3 óráról 2-re. Az óraállítás egyik legnagyobb előnye az energiatakarékosság, valamint az is nagy előnynek számít, hogy egy órával több napfényben van részünk, ez pedig jól jön azoknak, akik egész nap az irodában, a gyárban, vagy az iskolában töltik az idejüket, hiszen így nekik is lehetőségük lesz valamilyen szabadtéri programot végezni. A kerti munkákat is hosszabb ideig lehet így végezni, tehát az óraállításnak számos előnye van.

Óraállítás 2018
Óraállítás 2018

Vannak azonban olyanok is, akik vitatják az óraállítás előnyeit, hiszen sokan úgy gondolják, hogy az óraállítás negatív hatással van az emberek szervezetére, hiszen nem mindenki szokja meg a változást még hosszú idő után sem. Ha bővebb leírást és további információkat szeretne olvasni az óraállításról ezt is megteheti, csak keresse fel weboldalunkat a pontosido.com-ot, hiszen itt mindent megtudhat majd az óraállítás eredetéről, történetéről, valamint előnyeiről is, tehát ne habozzon, ha érdekli ez a téma és többet szeretne megtudni, vagy hozzászólna és megosztaná ismereteit, akkor forduljon hozzánk bátran. Weboldalunkon megtalálhatja a munkaszüneti napokat és más ünnepeket is megismerhet.